Almere: fietser aangereden na vuurwerk-commentaar

Auteur: , 105 Reacties

Ben je doodleuk vuurwerk uit je auto aan het gooien, komt er zo'n bijdehante fietsmalloot commentaar geven op jouw acties. Oplossing? Die GTI-badge voorop je Golf 3 1.6 diep in zijn frame duwen natuurlijk.

Volslagen idioot natuurlijk. Niet de fietser die zich met gevaar voor eigen leven in Almere tussen de vuurwerkwerpende automobilisten begeeft maar het feit dat deze vuurwerkklootzakjes vervolgens de achtervolging inzette. Te beroerd om hun eigen trieste gedrag in te zien. Niemand kan ze de les lezen! Zeker geen idioot op een fiets. En om dat te bevestigen kegelden ze de ‘bijdehante fietsmeneer’ zonder pardon van zijn ongemotoriseerde tweewieler.

De politie Almere heeft de 25-jarige man verdacht van het aanrijden van deze fietser inmiddels aangehouden. Helaas wacht hem geen veroordeling tot een nacht in een isoleercel vol afgestoken vuurwerk. Met een beetje geluk schraapt hij na oudjaar alle Chinese rollen van het Almeerse wegdek. In de tussentijd ligt de fietser in het ziekenhuis en later thuis op te knappen van een gebroken rib en sleutelbeen.

Tot slot het vuurwerk: de aarde is officieel nog niet tot een einde maar volgens de laatste berichtgeving is iedereen na oud&nieuw dood en/of verminkt. Minder rotjes, meer harde knallen en snellont. Superleuk natuurlijk, al die knallen en vooral pijlen. Pas alleen op dat je genoeg vingers overhoudt om berichtjes te typen.105 reacties

Triest, jaartje cel waard lijkt me..
@guusboum:
Ben jij wel helemaal lekker? 1 jaartje voor poging tot doodslag.
@jrk68: welkom in Nederland! Waar jongens van 16 die iemand vermoorden, maar maximaal twee jaar kunnen krijgen.
@meneersander: Maar gelukkig kun je altijd nog miljarden verduisteren zonder enige consequenties (bouwfraude, bankfraude). En in dit geval is de gemeente Almere ook wel een beetje schuldig; na 18 drempels in 300m heeft iedereen een kort lontje !
@meneersander:
Ik ben het dan ook totaal oneens met de strafmaten hier, maar dan van mening zijn dat die knuppel slechts 1 jaartje verdient vind ik ronduit belachelijk.
Al is het de trieste realiteit dat hij hoogstwaarschijnlijk weg komt met een paar uurtjes schoffelen omdat hij een roze stepje had…..
@jrk68: Van website Wet & Recht:

“Niet enkel het voltooide delict doodslag, waarbij het slachtoffer om het leven is gekomen, is strafbaar. Ook poging tot doodslag is strafbaar. Dit is de poging tot het opzettelijk iemand van het leven beroven. Poging tot doodslag is strafbaar met 2/3 van de maximale straf die op het voltooide delict staat. Voor poging tot ‘normale’ doodslag kan dus maximaal 10 jaar gevangenisstraf worden opgelegd, voor poging tot doodslag met terroristisch oogmerk 20 jaar, enzovoort.”

Ze hebben vuurwerk gebruikt, dat valt volgens mij onder ‘terroristisch oogmerk’! ;-)
@hammerman:
Dat is mij bekent, en voor zover ik weet is dat ook het delict waar de dader van beschuldigt wordt.
Helaas is de praktijk een stuk weerbarstiger en ik moet nog zien dat hij de maximale straf ook krijgt.
Hopelijk zit meneer met kerst en oud en nieuwe lekker achter gesloten deur.. en 2 januari de boel opruimen..

#getyptmet1vinger
@dennisr: Amen! (Getypt met mijn neus)
@dennisr: pardon? Volgens mij is dit minstens poging tot doodslag! 1 jaartje?!
@jackass266: Was vast voor diegene boven mij?
@dennisr: klopt maar 2 jan. opruimen? Wat dacht je van 2 jan. overbrengen van politiecel almere naar gevangenis vught?
@jackass266: hebben we eindelijk een stukje menselijk straatvuil wat we kunnen gebruiken om het overige straatvuil op te ruimen, brengen we ze van hokje naar hokje..

nee, dat kan later nog wel.. eerst genoeg klusjes die gedaan moeten worden, in het kader van bezuinigingen dan maar..
Mensen moeten ook gewoon geen commentaar geven, zelfs als ik fiets dat mensen spontaan beginnen te schelden. Je bepaalt je eigen lot, vuurwerk gooien is al strafbaar, commentaar geven krijg je een gti tegen je hoofd.
@slipstreamer:
Commentaar geven is je volste recht. De gemiddelde weldenkende mens gaat er niet vanuit dat je als gevolg van je commentaar iemand je omver rijdt. Volslagen idioot natuurlijk. Deze zaak moet dan ook behandeld worden als poging tot doodslag, en als het even kan nog een levenslange rijontzegging erbij.
@slipstreamer:
Dank zij zo’n houding, gaat de maatschappij naar de kleauten.
Had iemand ze maar een pak op hun sodemieter gegeven toen ze een jaar of veertien waren.
Of de lederen laars van een motoragent tegen hun kont.
Of een opsodemieter van de Meester in de klas.
Scheelt een heleboel crimineel gedrag voor later.

Ooit was er een vent in de Maasstad die een agent total-loss geslagen had.
Hij reed met zo’n grote Amerikaan rond, opvallend ding. (Geen Lincoln)
Werd op een avond klemgereden door een politiewagen, waar een man of vijf uit kwam zetten.
Die hebben hem toen even vierkant geraust.
Hij heeft het daarna nooit meer geflikt.
@desjonnies: De man die de politieagent neersloeg verdiende wel klappen, maar 5 agenten op een man? gaat ook ver hoor.
@agera: Toch ben ik ervan overtuigd dat het beter werkt dan een boete of celstraf.
@Vanquish: De staat die rechten van burgers schendt is erger dan een burger die de rechten van de staat schendt. Een smeris hoort immers burgers te beschermen en naleving van de wetgeving af te dwingen; niet eigen rechter te spelen !
@dawwg: Als iemand het op z’n heupen krijgt een agent af te tuigen mogen ze hem van mij vogelvrij verklaren. De wereld zit vol met malloten die het voor andere mensen verpesten. Kielhalen die eikels!
@desjonnies: Mijn plusje heb je. Helemaal mee eens. De Nederlandse samenleving is behoorlijk ziek. Veel te zwak optreden altijd van alles en iedereen. Sociale controle? Bam, je wordt meteen van je fiets gereden. En wat doet de politie? Ken je die reclame nog? “Foei”.. that’s it.

Ik vind dat de politie gewoon veel meer bevoegdheden moet krijgen. Respect moet afgedwongen worden. Keihard aanpakken. De politie is de wet. Punt.

Ik geniet altijd als ik op TV kijk naar “De politie op je hielen”. Je moet eens kijken hoe die Engelse agenten doen. “Wanker” “What?” Klap tegen z’n harses, bam op de grond, kist maat 46 op z’n kop. Zeg dat nog eens? Of in de USA.. als je daar aangehouden wordt zegt de agent eerst “Keep your hands where i can see them”… moet je eens naar je dashboard kastje duiken en dan kijken wat er gebeurt. Dan is je deur al open met een blaffer tegen je harses.

Zo moet het in Nederland ook zijn. Soft gedoe. Las van de week dat de politie nu wel de uniformen al gaat aanpakken. Meer SWAT achtig, de huidige zijn te soft, met caps i.p.v. een platte pet e.d. Nu alleen nog alle agenten een gevechtstraining geven en een licence to kill.
@Freewarefreak: Harder optreden tegen tuig is prima, maar Amerikaanse toestanden moeten we hier toch echt niet willen. Die Yanks moeten overal al het wapen bij trekken want elke arrestant kan zich opeens ontpoppen tot Rambo.


Nee, danku. Doe dan maar een boze Bobby.

NLse politie zijn helaas dappere helden tegenover gewone burgers en lafbekken tegenover tuig.
@bozewolf:
We gaan al flink die kant op hoor.
Vorig weekend in de regio Den Haag, man probeert een alcohol controle te ontlopen en oom agent zet de achtervolging in.
Man probeert vervolgens te voet te ontkomen en oom agent vuurt waarschuwingsshoten af.
Had wat mij betreft trouwens best gericht mogen zijn.
Er gaat echt geen maandagkrant meer voorbij waar niet minstens 1 verhaal staat van een schietende agent.
@desjonnies: precies! Het moet maar eens afgelopen zijn met die softe aanpak. Gewoon weer terug naar de ouderwetse manier van opvoeden. Als ze jong zijn en denken dat ze alles mogen leer je ze dat later niet meer zo gauw af. En deze gasten die zonodig op iemand in moeten rijden horen voorlopig zeker niet thuis in deze maatschappij.
@slipstreamer: citizens arrest!
@slipstreamer: kan me wel vinden in je reactie. Er zijn inderdaad teveel idiote bemoeials die menen zichzelf achter een wetboekje te kunnen verschuilen. Het is vaak beter om gewoon je dikke muil te houden en door te fietsen. Het is toch sneuïg als je rondom oud-en-nieuw je eigen roeptoeter over vuurwerkknalletjes laat rondgalmen !?
Overigens pleit ik die vuurwerkgasten niet vrij, totaal niet overigens, want hun aktie is van dezelfde categorie domheid, als die fietsmeneer met z’n zielige bek.
@Megakix: kan vaak wel lachen om je reacties maar hmmmm…

vandaag presenteer je wel een heel bijzonder wereldbeeld:

‘iemand (al dan niet zeikerig) aanspreken’ is dezelfde categorie domheid als ‘iemand moedwillig aanrijden met ernstig letsel tot gevolg’

Misschien nog even opnieuw nadenken over wat je precies schreef, want dat kan niet de bedoeling geweest zijn, denk ik…
@wheelzzz: heb het echt wel een gedachte gegeven en kom tot de conclusie dat beiden dom gedrag vertonen. Die stelling blijft staan. Dat de één zichzelf (vermoedelijk!) een grote bek permitteert jegens gajes…en dat het gajes zich tenslotte ontfermt over het zetten van een tatoeäge op het voorhoofd….er is dan slechts verschil in aktie, waarover ieder z’n mening mag hebben. Ik vertik het daarom om direkt partij te kiezen voor ‘het hoogste publieke moraal’, omdat díe simpelweg niet bestaat.
@Megakix:

zijn beide luitjes die zich makkelijk laten irriteren ..
je weet wel .. die lui die “iets irritant vinden” ..
en al moeite hebben met een pompbediende aanspreken ..

eeuwig verontwaardigde bloedmongolen dus ..
Vuurwerk is voor tokkies!
Je bent natuurlijk compleet gestoord als je uberhaubt iemand expres aanrijdt en vooral om een zo’n muffe reden als dit! We kennen Almere, dat is gewoon een tuig stad.. Daar kun je beter helemaal niets roepen..
Nog erger in deze situatie is het feit dat dit natuurlijk krachtvoer is voor het vuurwerkoverlast meldpunt. Je weet wel, dat belachelijke extreem linkse meldpunt. Het meldpunt dat er voor wil zorgen dat het laatste beetje plezier van bijna alle mensen in Nederland ook nog even de grond in geboord wordt. De consumenten geven al zo weinig uit, laten we er vooral voor zorgen dat er ook geen vuurwerk meer verkocht wordt door het afsteken van vuurwerk te verbieden! Wat een losers..
@solmatje: amen kerel !
@solmatje: wat een lul verhaal… Het gaat voornamelijk om illegaal of fout ( lees dom) gebruik van vuurwerk. Fatsoenlijk afsteken op oudjaarsdag en nacht mankeert niks aan, probleem ligt bij mensen die helemaal los gaan en respect voor anderen uit het oog verliezen. Als iemand grof vuurwerk af wil steken moet ie dat zelf weten, maar hersens gebruiken is er dan niet altijd bij. Ik hoop dit jaar dan ook geen 1900e schade te hebben die dergelijke hersenloze debielen…
@davelepeef: Je hebt er duidelijk geen kaas van gegeten.. Met alle klachten die binnenkomen op de website van vuurwerkoverlast.nl wil Groenlinks naar de tweede kamer stappen om te pleiten voor een verbod op het kopen en afsteken van commercieel vuurwerk in Nederland! Dit betekent dat er alleen nog maar professionele shows gegeven mogen worden.. Dus NEE niet alleen illegaal vuurwerk.. doe je research voordat je roept dat ik lul..
@solmatje: ik heb geen idee wat er feitelijk gemeld wordt, jij zal het ongetwijfeld beter weten. Maar ik denk niet dat het overgrote deel vd klachten te maken heeft met het vuurwerk dat op een normale manier op de toegestane tijdstippen wordt afgestoken, of wel soms? Daarbij vind ik vuurwerk prima, vind t zelf zonde van mn centen maar begrijp best andermans plezier erin. Vooral behouden dus.
@davelepeef: Ja idd klachten komen binnen over vuurwerk dat op verkeerde tijden en manieren wordt afgestoken, maar om dan commercieel vuurwerk met oud op nieuw te verbieden is een kwalijke zaak.. goddamn hippies!
@solmatje: Nou, nou. Volgens mij breken de uitgaven voor Sinterklaas, Kerst, Serious Request, vuurwerk etc jaar na jaar het record. De consument spendeert zich te pletter. Om nu Groen Links aan te vallen op iets wat de chirurgen al jaren roepen is ten onrechte. Nuchter beschouwd weten we allang dat de boze geesten zich niet door vuurwerk laten verjagen, op 1 januari er ook gewoon een acht uur journaal, helaas elke keer weer met berichten over grote aantallen vuurwerk slachtoffers. Nuchter beschouwd is vuurwerk laten afsteken door particulieren een absurde vrijheid die een veel grotere maatschappelijke schade aanricht dan de economische bijdrage van die bedrijfstak of het plezier dan de mensen aan de uurtje beleven de de rechtvaardigen.
Gewoon rotje in zijn tank duwen
Kaboem weg
Mensen die om zo’n reden iemand moedwillig van de fiets af rijden verdienen geen plek in de maatschappij.
@E34M5Touring: ken ook zat fietsmeneertjes, die het niet verdienen om deel te nemen aan de maatschappij…eeuwige jammeraars, intolerante sukkels en zielige regeltjesvolgers, gadverdegadver.
@Megakix: Maar rijd jij ze van de fiets af om die reden? Nee? Dat is het verschil. Waar ligt de grens bij zo’n persoon? Wat doet zo’n man als hij echt een keer kwaad wordt? Rijd hij dan op een groep mensen in? Ik vind dat daar een beetje aan voorbij gekeken word. Mensen die om een opmerking iemand met opzet van de fiets rijden vind ik erg gevaarlijk. Wat als zo’n man besluit dat jij in de kroeg teveel praat of het niet is met jouw mening en jou daarom ff van de fiets af jakkert onderweg naar huis. Ik heb hier ook al 3wkn een groep 15jarige binken voor de deur staan die elke avond een cobra of 10 afsteken. Ik mag graag een beetje knallen met oud en nieuw maar om nou eind Nov. al met die meuk te beginnen… Hoeft van mij ook weer niet. Dus heb ik er wat van gezegd. Die besloten na normaal overleg ergens anders te gaan staan. En besloten niet mij in elkaar te trappen. Dat is het verschil.
@E34M5Touring: denk dat we absoluut op één lijn zitten hoor; de aktie-reactie-situatie in Almere is wat buitenproportioneel. Probeer even wat ‘afkoeling’ te vinden in het torenhoge gebazel (soms) op AB.nl, waarbij het Telegraaf-ge-ooooooh naar een zinvoller niveau gebracht wordt. Kijk bijvoorbeeld naar de zaak Badr (Ladr) Hari. Iedereen jankt mee met die Everink. Maar wedden dat het een gladekker van de eerste orde is !?! Denkt ‘men’ nu werkelijk dat die Koen Everink helemaal NIETS gezegd heeft ten nadele van Badr ? Dus dat mijnheer Badr voor z’n lol die gozert het ziekenhuis in trapt ? Nee toch zeker !
Maar wij debiele hollanders menen direkt te moeten oordelen over situaties die je niet (helemaal) kent. Een irritante, intolerante, afgestorven fietsmeneer zonder enige grijntje humor en zelfrespect (want die haalt hij uit z’n wetboekje) zit een stel jongelui dramatisch te bokken. De reactie van de kids is verre van normaal. En heel soms is het karma, dat beslist hoe een situatie uitpakt.
@Megakix: T’is nu een fietser daarom dat voorbeeld. Maar mensen die zo makkelijk iemand zo te grazen nemen (om iets wat er geroepen wordt iemand het ziekenhuis in rijden, come on, dat is niet buitenproportioneel, dat is crazy loco) zijn erg gevaarlijk vind ik . En die horen (vind ik) achter slot en grendel. Zegt wat over de geestelijke gesteldheid. Net als mensen die Ambulancepersoneel aanvallen. Opsluiten en nooit meer loslaten. Die mensen hebben geen moeite met het mishandelen van mensen die er staan om gewonden te helpen. Die zullen dus geen 2x twijfelen om iemand wat ernstigs aan te doen als de situatie zich voordoet.
@E34M5Touring: Eens. Zo vind ik ook altijd die opmerkingen op “wegmisbruikers” zo gaaf. Gaat zo’n gast er vandoor. Vragen die agenten “waarom doe je dat?” Zegt die gast “ja ik dacht dat ik werd gevolgd en bla bla bla bla…”. Zeggen die agenten: “Wij denken dat jij dan heel hoognodig een psychisch onderzoek nodig hebt om te kijken of je wel capabel bent om als normale automobilist een auto te besturen. Jij mag op cursus.” Geweldig. En zo moet het.
Netjes dat ze hem al gevonden hebben, want het signalement was een blauwe Fiat, waarschijnlijk een Brava.Later schreef een ooggetuige een lichtgrijze ,maar klaarblijkelijk dus een Golf.Het is wel zo, dat daar een vreselijk onoverzichtelijk fietspad achter de busbaan ligt. Heb je groen ,maar moet je toch op de rem voor fietsers zonder licht.
Schenken aan de Luchtmacht als bewegend doel !
Zoek maar eens op ‘Cobra 6’.. http://www.youtube.com/watch?v=gjpKbu8C-LA De volgende keer zo eentje achterlaten in die GTi?
@xilver: heb ze hier in huis liggen….(zoon)
@Megakix: stoer man. Mensen als jij vertieften dus mede de maatschappij door te accepteren dat je zoon dergelijk zwaar vuurwerk ( dat t illegaal is last ik nog ff achterwege) notabene in je eigen huis heeft liggen. Dikke klootzak van de bovenste plank ben je dan in mijn optiek, opvoeden doe je namelijk NIET zo… Jouw zoon moet verantwoording leren kennen en kennelijk gaat daar wat fout.
edit: schelden doe je maar ergens anders
@davelepeef: geboren in 1993….hopelijk overkomt jou nog heel veel goeds in je kleinboerige leventje :)
@E34M5Touring – kijk, lees de tekst eens van onze Dave…en zie wat ik bedoel met ‘zure fietsmeneertjes’. Ik denk dat mijn punt duidelijk is ?
@Megakix: 1983. Geeft niet. Het feit dat ze die shit afsteken, is ook niet het punt, moeten ze zelf weten. Waar jij nu tekort schiet is het begrijpen van het feit dat jij als ouder in de opvoedende rol moet aangegeven wat in de maatschappij mag en wat niet mag. Op dat punt faal jij.
En sorry, op dit punt ben ik zuur ja. Laten we t op ervaring houden. Mijn oordeel is dat de meeste mensen met bijv cobras 6 vooral lopen aan te kutten. Ik vorig jaar 1800e schade, gisternacht iemand zijn ruit opgeblazen. Hoeveel lol denk jij dat ik er nog in zie dan??
@davelepeef: goed…jij van een afstand kan mijn gemoedstoestand en opvoedingswijze heel goed beoordelen…Op dat punt laat ik het er maar bij.
Dat daargelaten lees je nu je eigen reactie eens over, en weet je dat je correct bent terechtgewezen door @Alwood èn dat jouw maniers van schrijven, de toonzetting èn de argumentatie thuishoort in een specifieke groep asociale ongeletterden. Jouw eigen moraal verdedigen met scheldwoorden op basis van….ja…wát eigenlijk ? Mijn zoon heeft nog een opvoedingsweg te gaan. Maar met een jochie van jouw allure, zou mij terstond de moed in de schoenen zakken. 29 jaren oud en niet in staat een volwassen betoog neer te zetten ? Jammer hoor.
@Megakix: Niemand is roomser dan de paus maar mijn punt blijft. Het verschil is de reactie. Of zit je nu in de auto onderweg naar zijn huis ;)
@E34M5Touring: Niet best.. zo een uit 83..
@dennisr: Onbetrouwbaar bouwjaar hoorde ik.
@E34M5Touring: Achja, wegenbelasting vrij.. kan niet alles hebben :)
@dennisr: Beter die lui uit ’93. Haje nooit last mee :)
@E34M5Touring: clap box! ;)
@E34M5Touring: welnee, mensen die zulke rubbish in korte tijd uit hun googlehoofdje werpen, dat zijn in de regel toetsenbordhelden met een paar puistjes, geen vriendin en een hele waslijst aan – vooralsnog voor de buitenwereld – onzichtbare geestelijke problemen. Hij moet met zichzelf leven toch ? :)
@E34M5Touring: gelul amigo…het zijn juist zulke gassies die iemand moralistisch benaderen met scheldpartijen…en vervolgens heel vervelend ‘genomen worden door een GTI-logo’. En tenslotte de publieke verontwaardiging zoeken door hun aan snot gereden ego. Weet waar je aan begint, wees een vent, neem je verantwoordelijkheid…enja, soms een GTI-logo op je voorhoofd.
@Megakix: Niet mee eens. Als jij de verantwoordelijkheid van degene die iemand aanrijd na een commentaar verschuift naar degene die aangereden wordt kan ik het daar niet mee eens zijn. Actie reactie prima, maar ga dan de discussie aan. Als je in je auto stapt en iemand moedwillig aanrijd hoor je niet op straat thuis vind ik.
@E34M5Touring: ik heb het over die gast die op een welhaast idioot lompe manier op mij reageerde ! (scroll maar eens). En ik trek een parallel naar de situatie in Almere; de reactie van de één leidt tot een tegenreactie. Ik ben het NERGENS eens met het feit dat die gozer aan snot gereden wordt. Maar het kwaad wordt niet zonder aanleiding gestart. Vandaar ook mijn betoogje over Badr Hari.
En ‘de handjes’ op elkaar krijgen voor het napraten van een primaire publieksveroordeling aan het adres van de GTI-meneer is niet zo moeilijk. Dat had de artikelschrijver ook al gedaan.
@Megakix: Ja mensen die zo reageren neem ik niet serieus. Die was ik allang vergeten. Miscommunicatie denk ik. Maakt ook niet uit. Kerst, vrede op aarde bla bla bla. Ik ga schijten en dan een peuk roken. Erg lekker.
@davelepeef:

Ja want vuurwerk verbieden dat werkt, dan zullen ze het nooit gaan gebruiken. Een verantwoordelijke ouder die het een beetje in het oog houd terwijl ze ermee experimenteren geeft sowieso aanleiding tot nog gevaarlijker en onverantwoordelijker gedrag.

In de landen waar die cobra’s wel legaal zijn heeft de jeugd immers geen vingers en ogen meer over.
@Hupke: lezen Hupke svp. Mijn punt is de acceptatie door Megakix van het bezit en gebruik van dingen die feitelijk illegaal zijn door zijn zoon. Dat vind ik raar.
@davelepeef:

Illegaal betekend ook maar gewoon verboden door de wet. Waarom het ene vuurwerk gevaarlijker is als het andere is ook alleen maar de schade die het aanricht als je het VERKEERD gebruikt.

Daarbij betekend illegaal voor jongeren een garantie op pret.
Je moet als ouder volgens mij vooral zien dat je kinderen verantwoordelijk zijn en ongeschonden door het leven kunnen raken. Een arbitraire grens die men wet noemt overschrijden is niet iets waar je vingers mee verliest. Onverantwoordelijk spelen met vuurwerk wel.
@Hupke: je hebt gelijk. Maar ik vind dat je als ouder de kaders moet aangeven die wettelijk en maatschappelijk aanvaardbaar zijn. Die kaders zijn er altijd en als kind behoor je die in eerste plaats van je ouders te leren. Maar ieder heeft zo zo’n eigen moraal. Ik vraag me overigens af of jullie in de randstad wonen. Ik wel, kan zeggen dat wat de jaarwisseling betreft met elk jaar mijn verbazing toe neemt en mijn plezier afneemt. En dat vind ik geen zure fietsmeneren praat, meer n emperisch ondersteunde stelling…
@davelepeef:

Ik woon door de week in een stadscentrum en in de weekends eerder landelijk. In het stad heb je geen last van mensen met kinderen en op de buiten is er genoeg plaats genoeg dus heb je er ook geen last van.

Dus ja ik kan wel begrijpen dat als er weinig plaats is dat niet ideaal is. De een wil stilte de ander maakt lawaai.

Ik wil je best geloven dat het ieder jaar erger word. De mensen worden ieder jaar erger en erger (ascocialer) en dat werkt in 2 richtingen.

Ik vind in dit geval dat Megakix juist is.
@Hupke: trouwens, Probleem is niet gebrek aan ruimte, maar dat men spreekwoordelijk schijt in zn eigen achtertuin…
@davelepeef: verkeerde pilletjes geslikt deze ochtend?
@xilver: kan zijn, slik er momenteel 12 op n dag en ze schijnen invloed op je stemming te kunnen hebben. Ik stel t wat te grof, maar ik wind me hierover op. Normen en waarden verschillen per individu. Laten we zeggen per milieu. Nuff said…
@davelepeef: ah joh, hij gunt zijn zoon die lol.. en je kan het beter toelaten dan verbieden want dan verlies je de controle er op..

los daarvan vind ik het niet echt jou taak om hem te vertellen hoe ie zijn zoon (volgens jou) moet opvoeden.. maar goed.. :)
@dennisr: je hebt helemaal gelijk, ik loop met mijn bouwjaar 1983 natuurlijk ook hopeloos achter op de huidige maatstaven. ‘Vroeger’ was het niet raar te reageren op iets wat naar jouw mening sociaal onwenselijk is. Tegenwoordig mag je je er niet mee bemoeien en bof je blijkbaar dat je niet van je fiets wordt gereden. Ik breng t zoals gezegd nogal lomp, excuses dan, maar ik vind dat je je kinderen moet opvoeden volgens normen, waarden én de wet. Lekker ouderwets ;)
@davelepeef: normen en waarden zal ie ook vast wel meekrijgen, alleen is dat niet bij iedereen gelijk aan de jouw natuurlijk.. wat best mag hoop ik? :)

en ik vind pas dat je moet opvoeden volgens de wet als die deugt.. en ik vind de huidige wet zo krom als een pas aangereden fiets..
@dennisr: hahaha triest
@lariekoek: Wat is triest? :)
@davelepeef: excuses doe je dan niet aan @dennisr …. je blijft hangen in je ‘stijlfouten’..
@davelepeef: hahaha, jij schrijft over normen-en-waarden dude…maar je komt niet verder dan wat gescheld op afstand. En dat voor een nieuwe ´gast´ op AB.nl, dáár waar de gelederen best gesloten zijn en het kort voor jou komst minder zuur, minder grof en vooral volwassener aan toeging. Nja, je plaatst moet je nog leren.
@davelepeef: Het is een feit dat de normen en waarden bij sommigen ver te zoeken zijn, maar gezien hij spreekt van een volwassen zoon is het in feite zijn verantwoordelijkheid niet meer. Zelf zou ik er ook een probleem mee hebben moest het kind 5-6 jaar zijn want dan is het geheel onverantwoord gezien je hier met quasi-granaten bezig bent.
@xilver:
Ondanks dat mijn zo’n 24 is en dus volledig verantwoordelijk voor zijn gedragingen zou ik hem toch aanspreken op zijn gedrag als hij zwaar illegaal vuurwerk zou afsteken.
Al is het alleen maar omdat ik hem het behoud van zijn handen cq ogen gun.
Wat hij met mijn advies doet is idd zijn zaak.
Triest.
Wat een wereld is het toch geworden… Zwaar triest
Tbs is het enige wat dit soort mensen verdienen. Sowieso al omdat je vuurwerk uit een auto gooit.
En om dat te bevestigen kegelde ze de ‘bijdehante fietsmeneer’ zonder pardon van zijn ongemotoriseerde tweewieler.
Agressief vrouwtje dat een beetje verder een 25-jarige man blijkt te zijn?

Cobra-6 in zijn aars en we laten het zo!
Leuk geschreven artikel Alwood maar nu weten we nog niet wat er gebeurt is.

Waren er wat kwajongens (ok 25 is wat oud daarvoor) dom en idioot aan het weten en wat bommetjes aan het gooien en kwam er zo’n verzuurde idioot ruzie zoeken zodat de kwajongens hun geduld verloren. Of was er crapuul crapuleus aan het wezen en is er een brave mens afgetuigd.


Het zal sowieso wel iets in het midden zijn. Bommetjes gooien is dom en kinderachtig maar onschuldig tenzij je ze op mensen zelf gooit, heel belachelijk om daar moeilijk over te gaan doen. Om iemand opzettelijk omver te rijden moet je ofwel heel, heel boos zijn (en dat na 1 discussie over iets doms) ofwel een serieuze vijs los hebben zitten.
@Hupke: dank…blijft voor mij ook altijd weer een heikele zoektocht naar het vermeende terroristengedrag in relatie tot een ‘zogenaamd onschuldige opmerking van fietsmeneer’. Zulke ontsporingen dragen méér ballast in zich, dan het eerste getuigenoogje meldt.
@Hupke: kwestie van kansberekenen, denk ik:
– hoe groot is de kans dat zo’n rotje naar de fietser gegooid is waarna hij er wat van zei
– hoe groot is de kans dat de fietser besloot een blokje om te gaan fietsen om er wat van te zeggen tegen een rotjes gooiende automobilist

Mijn inschatting is: meer kans op het eerste dan het tweede…
@wheelzzz:

De kansen lijken me eigenlijk beide vrij groot te zijn.
Niet?

Je hebt echt van die verzuurde mensen.
@Hupke: moet buurtspecifiek zijn dan, ik kom ze nooit tegen, maar kan ook komen omdat ik geen rotjes uit m’n auto gooi natuurlijk…
@wheelzzz:

Ik ook niet. Ik kom er wel tegen die me de toegang tot m’n eigen bossen ontzeggen.
Heb je een stuk bos liggen, heb je een mountainbike komen die zaagmannetjes je vertellen dat je de paden (die je notabene zelf onderhoud) modderig maakt en de dieren wegjaagt en hun wandelingen verpest. Ze mogen blij zijn dat er een pad is en er geen bordjes met privé ophangen.

En er zijn zoveel van die kleine dingen waar mensen zich aan storen en die dan vinden dat de hele wereld voor hen moet springen.
@Hupke: En toen heb je die mannetjes meteen maar een backflip in hun nek gegeven met je mountainbike of dat toch niet ? Onee wacht, jij woont vast niet in Almere ;)
@dawwg:

Nee, maar als ik eens eentje op heterdaad betrap op het gooien van glas en pikkeldraad dan mag hij alles komen opruimen en m’n banden vergoeden.
whahahahahaha ..

in bezit zijn van een rijbewijs (dus 18+) en dan nog met vuurwerk spelen ..

wat een achtergestelde apen ..
dit klinkt naar mijn idee als een poging tot moord, of op zijn minst doodslag, ik vind een celstraf van een jaar of 5 dan ook niet meer dan redelijk.
TBS mogen ze er ook aan vast plakken.
Alweer Almere??! Wat is dat voor een verpauperde klote plaats?
@VeniVidiVici:

een hoop kneuzen zonder zelfvertrouwen (dus incasseringsvermogen) bij elkaar ..
een open gesticht dus ..
Permanente rijontzegging en een paar jaar cel voor poging tot doodslag. En een strijker in zijn kont met nieuwjaar natuurlijk.
verbannen naar Noorwegen ..
@lincoln:
En in een cel met Breivik zetten?
Zulke halve gare mantelbavianen horen niet vrij rond te mogen lopen..
Klein psychologisch onderzoekje lijkt me geen overbodige luxe voor mr. Kort Lontje.
@bozewolf: Juist wel, dan gooien ze het weer op het feit dat meneer geestelijk niet in orde is.. om niet goed van te worden tegenwoordig..
Huh, mooi zo. ’t Zal em leren.
Crimineel paradijs Nederland. Die wetten hier stammen uit de tijd dat je achterdeur en fiets niet op slot hoefde, en men elkaar begroeten. Dit is helaas niet meer.
Als het aan mij ligt komt er een puntenpaspoort en de eerste 2 keer heel extreem straffen, en de 3e keer afscheid nemen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).