Amoritz GT DoniRosset: Brazilië bouwt een supercar

Auteur: , 21 Reacties

Ooit -in 2010- geboren als de Amoritz GT DR7 is dit de eerste zelfverklaarde supercar uit Brazilië. Nou ja, dit zijn de foto's van wat ooit gebouwd zou moeten gaan worden, het is uiteraard nog maar de vraag of deze auto ooit het Braziliaanse zonnetje gaat zien.

Toegegeven: we hebben mindere 1:1 kleimodellen gezien van supercar startups maar dit ding moet in een oplage van 50 stuks gebouwd gaan worden en voor zo’n project is natuurlijk serieus geld nodig. Het verhaal is wel mooi: William Denis Rosset wilde als ultiem eerbetoon voor zijn vader Donino “Doni” Rosset een auto bouwen en begon daarmee in 2008. De eerste intentie was één auto te bouwen maar al snel nam het plan grotere vormen aan. William ging een samenwerking aan met ontwerper Fernando Morita -de eigenaar van Amoritz GT- en samen gingen ze aan het werk.

Voor de aandrijving moet een 8.4 liter V10 uit een Dodge Viper gaan zorgen die is omgebouwd om op ethanol te lopen. In combinatie met twee turbochargers moet dat gaan zorgen voor 1007 pk, gekoppeld aan een sequentiële zesbak. Ambitieus, om het voorzichtig uit te drukken. De bestuurder komt centraal te zitten met twee stoelen schuin achter zich voor eventuele passagiers.

Ze lieten het 1:1 kleimodel aan een aantal vrienden zien en inmiddels schijnen al vijf klanten voor een auto met het prijskaartje van $1.000.000 getekend te hebben. Jep, zoveel moet dit vehikel met 24 karaats gouden logo in de vorm van Doni’s handtekening gaan kosten. De vijf toezeggingen zijn echter nog niet genoeg om de productie op te starten dus het is te hopen voor de vijf klanten dat er snel meer geïnteresseerden zich melden.21 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
tja .. succes dan maar ofzo ..
voorkant lijkt wat op een galardo en de achterkant wat op een mclaren mp4-12c
@hazyscrat: klopt alleen lelijker.
Nee…. Ik voel niet
Beetje Gallardo (zij) en 458 (voor) achtig;
@mark88: En de eerste foto beetje Saker.
Wel mooi opzich maar wat ik zie: Ferrari 458 italia, BMW X6, Lamborghini, McLaren en gumpert..
Ik vind het idioot veel geld voor een merk dat z’n sporen nog nergens heeft verdiend en een ontwerp waar ik niet bepaald warm van word. En straatauto’s met >4 uitlaten zijn sowieso moeilijk meer serieus te nemen.
Bij de eerste foto moest ik denken aan de Savage Rivale, ook een auto die ik niet bepaald mooi vind.
@house: Ik ook! Alleen vind ik die wel mooi… Deze niet echt trouwens.
Ik vind dit niet echt een prachtmodel, van mij hoeft ie niet persé, maar toch blijft het altijd leuk om die kleine bedrijfjes te zien starten.
Lekkerding en met de viper v10 zit je altijd goed.
En een lekkere supercar is het nog ook, zowel looks als motor
Veel suc6 met deze onrealistiche onderneming
mag van mij rechtstreeks de container in.. bah..
Mwoh…
Ik vind die flanken wel serieus goed gelijnd. Als de Mc Laren MP4-12c deze zijkant had gehad was het een veel spannender auto geweest. Amoritz: zijkant verkopen aan McLaren, uithuillen en opnieuw beginnen…
@supershallow: Die flanken zijn inderdaad goed, is ook logisch ze lijken wel heel sterk op de Gallardo.
Uhm Savage Rivale met oude Lamborghini Gallardo Superleggera
Ik vind hem erg mooi. En het maakt niet uit dat hij hier en daar op een andere auto lijkt. Want het is gewoon wel een mooie bak!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).