Amstelveense autokrassers voegen daad bij het woord?

Auteur: , 94 Reacties

Ze zeggen wel eens: blaffende honden bijten niet. Helaas gaat dat niet altijd op, want in de geest van de Alphense SUV-krasser duikt er nieuw, onscrupuleus volk op zonder respect voor andermans eigendom. De reden: hunnie maken gebruik van de gratis parkeerfaciliteiten daar.

Het is een bekend fenomeen: de stad breidt het gebied (in dit specifieke geval Amsterdam-Buitenveldert) waarin betaald geparkeerd moet worden uit, en mensen die buitenaf wonen, maar wel in de stad werken, hebben geen zin om hun halve maandsalaris in de parkeermeter te deponeren. Zij zoeken dus het dichtstbijzijnde stukje gratis parkeren op, zetten daar hun auto neer, en pakken vervolgens vanaf daar de tram/bus richting hun werk.

Dit is begrijpelijk gedrag, maar ook erg frustrerend voor de buurtbewoners die plotsklaps te maken hebben met een heleboel extra parkeervolk dat ‘hun’ plekje bezet houdt. Dus wat doe je dan als weldenkend mens? Je schrijft dreigbriefjes die je onder de ruitenwisser van al die parkeerprofiteurs stopt. De roze buurman berichtte er eerder deze week al over.

Je zou zeggen: ok, ik zet mijn auto er nu met een wat minder lekker gevoel neer, maar er is vast niemand zo gek in zijn hoofd om daadwerkelijk met zijn poten aan andermans eigendom te gaan zitten, right? Wrong. Pak de Nederlander ‘zijn’ parkeerplek af, en het beest ontwaakt in hem, helaas maar waar. Gisteren werd er daadwerkelijk een dikke kras over een van de auto’s getrokken. Dat dit door de briefjesschrijvers is gedaan is een aanname, maar het is wel erg toevallig natuurlijk. Bekijk de video die AT5 aan de hand van het incident schoot HIER.

Hoe sta jij hier tegenover? Kan je sympathie opbrengen voor de buurtbewoners, die opgezadeld worden met een groep mensen die te lui zijn om de fiets/ het OV te nemen of te gierig om wat geld in een parkeermeter te stoppen? Of ben je meer op de hand van de werkende forens, die door immer stijgende parkeertarieven nergens meer zijn auto kwijt kan voor een fatsoenlijke prijs?94 reacties

rijden met een kras op je auto is mode het is tenslote toch crisis “who cares?”
Van andermans spullen moet je afblijven! Het openbaar vervoer is voor veel mensen geen alternatief omdat de reistijd met het OV van deur tot deur dan drie keer zo lang is als met de auto. Het probleem zijn de werkgevers in A’dam die vaak onvoldoende gratis parkeerplekken hebben voor het personeel…
@cupsport: het probleem is niet de werkgever maar de gemeente die een maximum van 0,2 parkeerplekken per werkplek voorschrijft. Ja, dat lees je goed: 1 op de 5!

En hoewel dit soort parkeer-ellende aardig op de zenuwen van de betreffende bewoners kan zijn is bekrassen niet de oplossing natuurlijk.
@cupsport:
Ik heb in Amstelveen af en toe gewerkt. zat daar in een gebouw met verschillende consultant clubjes, iedereen had dus een auto van de zaak. Voor elke 100 auto’s waren er ongeveer 15 parkeerplekken: er waren immers ook nog af en toe bezoekers. Auto parkeren dus onmogelijk.

Het ergste: aan de overkant van de straat was een parkeergarage. Die was verplicht dicht, mocht van de gemeente niet open.
Onzin, kapitaalvernieteging, belachelijk!
In de jaren 90 woonde ik op de grens van betaald parkeren,de straat waar ik woonde was vrij parkeren. Je raadt het gevolg al,niemand kon s’avonds een plek vinden. Boze brieven van bewoners naar t stadsdeel, gevolg: binnen 3 maanden ook in “mijn” straat betaald parkeren; van ma-za 9-19u. Omdat ik na 18.30u uur thuis kwam, geen parkeer vergunning aangevraagd, maar mijn auto op zaterdag en op vrije dagen bij de Praxis (vlak bij mijn huis) neer gezet,en om 18uur opgehaald. Nooit een boete gehad.
wat een kansloos klootjesvolk
En toch snap ik die mensen wel! Ik zou mijn parkeerplek ook niet afstaan omdat een vreemde de auto er neer knalt!
@gerritdriessen: Aha ,u bent eigenaar van een openbare parkeerplek?
@norge: toevallig wel eigen plek ja:)
@gerritdriessen: je snap hier dat je geen eigenaar kan zijn van een ”openbare parkeerplek” …. ? Wat jij dan hebt is een prive parkeerplek bij je huis ;)
@norge: en U hoeft niet hoor, ben pas 20 anders voel ik me zo oud
@gerritdriessen: het probleem is dat die wijken allemaal gebaseerd zijn op mensen met 1 auto plus wat extra plaats voor bezoek… Tegenwoordig hebben mensen meestal 2 auto’s en dus is alles overvol (bij ons in de straat ook zo) Tja als je dan zelf 2 auto’s hebt en je gaat klagen dat er ook andere mensen parkeren ben je verkeerd bezig vind ik, dat je 1 plek voor jezelf wil kan ik wel inkomen..

als ik zo zie dan hebben de meeste huizen daar een voortuin. Gewoon bestraten en dan daar je auto maar opzetten, is makkelijker dan een nieuwe baan zoeken zoals ”de bewoners” opperen
@darkpluisje: je hebt wel gelijk, wij hebben ook 2 auto’s, een van mij zelf en een van mijn ouders. Ik heb mijn parkeervak en mijn ouders hebben de auto vast naast ons huis dus daar zet sowieso niemand de auto neer. Als ik wegben mogen ze vast en zeker op mijn plek, ik heb die dan toch niet nodig maar als ik terugkom wil ik wel graag mijn auto op mijn plek kunnen zetten
@gerritdriessen: Ja, het leuke is dat ze de parkeerplekken niet bezitten. Ze hebben gewoon het ‘geluk’ wat openbare parkeerplaatsen bij hun huis te hebben. Kijk, als iemand nou op mijn oprit parkeerde, dán kon ik klagen over ‘mijn parkeerplek’.
@gerritdriessen: onzin, als die plek openbaar is, heb ik er wegenbelasting voor betaald. Dan mag ik hem daar dus neerzetten. Hier in de wijk (doodlopende weg) denken mensen dat de straat voor hun huis langs de stoep ook van hun is. Zetten ze de auto 3.5 meter van de andere auto vandaan om zo er niemand tussen te laten met een normale auto en als ik er toevallig een keer sta dan zetten ze hem 3 cm van mijn bumper af en dan komt de buur van die auto nog eens tegen mij zeggen dat ik mijn auto niet zo dicht erop moet zetten, ahum. Voor de rest gaan ze ook met de bezem langs je zijskirt en zetten ze de klikos 5cm van je auto af. Afgunst is big in this one. Openbare plekken zijn gewoon toegankelijk voor iedereen, ook al komt ie uit Afghanistan gereden..
@jzaero: in mijn hood wonen gangsta’s mattie
Door je auto daar te parkeren leg je het probleem dus neer bij andere bewoners die er ook niets aan kunnen doen dat er betaald parkeren is ingevoerd naast jouw kantoorgebouw. Lijkt mij behoorlijk asociaal.

Maar dan nog, van andermans spullen moet je afblijven en krassen van auto’s kan natuurlijk echt niet. Ga dan (zoals ik wel eens eerder in 020 gezien heb) gewoon zelf je eigen wijk afsluiten met nep-wachters. Of beter nog, vlucht naar een plaats waar je nog voor een betaalbaar bedrag een huis kan kopen met eigen parkeerplaats/garage, zoals het hoort.
Dat probleem hebben we hier ook jaren voor de deur gehad.
Als bewoner kon je geen pakeer plaats meer vinden omdat het vol stond met auto’s die er niet thuis horen.
S’morgens kwamen ze aanrijden, de auto werd geparkeerd en de vouwfiets kwam uit de koffer bak om vervolgens het betaal gebied in te rijden naar het werk.

De oplossing is erg simpel en redelijk goedkoop op te lossen door de gemeente.
Maak er een blauwe zone van met max 1-2.5 uur parkeren.
Het wordt dan onmogelijk om de auto de hele dag neer te zetten.
@HZW: Dat lijkt mij ook. Of voer parkeervergunningen in die je voor een miniem bedrag verstrekt.
Deze man helpt tenminste de schadeherstelbranche.
Dit gebeurd bij ons ook (niet het krassen). Wij hebben kantoor op een bedrijventerrein wat dicht tegen de stad aan ligt.

Dit is eigen terrein, maar we hebben véél last van “wild parkeerders” die op ons terrein parkeren en vervolgens de laatste 10 min lopen.

Wij doen alleen briefjes onder de ruit en dreigen met wegslepen en wielklemmen, maar krassen? Nee, dat doe je niet. “You don’t fuck with a man’s automobile!”
Wij hebben hier om de hoek een gereformeerde kerk zitten waar een mannetje of 200 zitten elke zondag. De hele buurt staat gelijk vol, ik vind het toch redelijk asociaal maar om nou al die auto’s onder te gaan krassen; nee. Echter zit een kleine 100 meter verder aan de andere kant van de kerk een supermarkt, en ja die is dicht vandaag, maar stel je voor dat je die 100 meter extra moet lopen. En als je ze er dan op aanspreekt kijken ze je aan alsof je net hun kind hebt doodgereden.
ON-BE-SKOFT!
@koelkast:
En dat terwijl ze op zondag geen auto mogen rijden, die heeft immers ook rust volgens god.
@jrk68:
Wéér zo een die niets van gereformeerden weet en zich er klaarblijkelijk ook niet in wenst te verdiepen wat deze mensen beweegt.
@Original_Arnoud: Wat deze mensen beweegt weet ik wel….. Heel veel auto’s die mijn auto zo vast zetten dat ik van 9:00 tot 12:00 nergens heen kan al zou ik het willen.
@Original_Arnoud:
ik heb het niet zo op fundamentalisten die vinden dat vrouwen niet gelijkwaardig zijn aan mannen.
@koelkast: LOL, heb hier precies hetzelfde. Woon naast de kerk en op dit moment is er dus 0 parkeerplaats in het dorp. Dan zou je zeggen ach hij is vol dus ik ga wel ergens anders heen… Helaas, mijn auto stond er gisteravond al en ik kan nu niet weg totdat de kerk klaar is. Reden? Die nette mensen van de Kerk, hebben totale schijt aan iedereen en parkeren dus letterlijk gewoon voor de enige in/uitgang naar deze parkeerplaats, Oftewel niemand kan er in of uit totdat zij klaar zijn met Voorleesles. HondsAsociaal en als je er wat van zegt krijg je zo’n zuinig gezicht en stappen ze snel in de auto. Wat een KAKVolk is het toch, meent zich beter te voelen dan een ander, maar wel lekker aso parkeren.
@E34M5Touring: die mensen slaan daarbinnen een kruisje en het is ze vergeven. Wel behoorlijk asociaal als ze andermans auto’s gaan insluiten.
@E34M5Touring: als ze voor een uitrit staan kan je ze toch gewoon volgens gemeentelijke verordening weg laten slepen? gewoon de regels volgen, is het zo afgelopen..
@wimbers: Dat is het ergste aan ons kleine dorpje. Politie ziet er het kwaad niet zo van in (je krijgt dan te horen, ach meneer het is maar een paar uurtjes of de gouden klassieker, Ach meneer het is Zondag……) Ik weet dat het gebeurt dus als ik echt vroeg weg moet zet ik s’avonds de auto wel ergens anders maar het principe dat het ze geen fuck intereseert contrasteert zo mooi met het principe van de Kerk. Binnen is het: Heb uw naasten Lief, buiten is het take my parkingplace and i’ll kick your ass.
@wimbers:
Die blauwpet zit met z’n uitgestreken smoel op de eerste rij.
Dus die heeft ff geen tijd.
Hoe vervelend ook voor de bewoners je blijft met je poten van andermans spullen af.
Ben je het niet eens met deze gang van zaken ga je maar zeiken bij de gemeente, zij zijn immers de oorzaak van jouw probleem.
Maar wees gerust als bewoner kan je er vanuit gaan dat jouw straat volgend jaar ook betaald parkeren wordt.
Zo werkt dat in een stad, dus dan kan je weer gaan zeiken bij de gemeente omdat je de parkeervergunning te duur vindt.

Ja mensen de overheid wil dat je dicht bij je werk gaat wonen echt niet voor het milieu maar om je zakken leeg te kloppen.
Di misgelopen accijns moet toch ergens vandaan komen.
Ik kan hier dus echt niet bij met mijn verstand! Ze gaan dus auto’s bekrassen die op een openbare parkeerplaats staan. Weer typisch zo’n egoistisch Nederlands gedrag. “Ik zet mijn auto daar altijd neer, dus het is mijn parkeerplaats”.
@jrk68
Ach dat het hypocriet kudt-volk is wisten we al langer ;-) Het probleem is met een burgemeester van de SGP (toch wel grappig in een gemeente met +/- 1% kerkgaande bevolking) gaat er aan dit probleem ook NIETS gebeuren. Het is trouwens ook een keer voorgekomen dat ze een auto voor onze oprit stond, de eigenaar van heb ik vriendelijk doch dringend gesommeerd deze weg te halen.
Amstelveense autokrassers?! Hoe weet je dat het Amstelveners zijn die dat hebben gedaan? Je hebt het over een Amsterdams Stadsdeel…Je zegt het zelf al: Amsterdam-Buitenveldert, dat zijn dus Amsterdammese krassers!
@desnelstekoerier: Even goed lezen kan een hoop verduidelijken. Maar goed:
– Het gebeurt in Amstelveen, dat grenst aan Buitenveldert.
– Er staat een vraagteken in de titel, en in de tekst aangegeven dat het een aanname is.
– Als ‘de bewoners’ inderdaad deze briefjes plaatsen, dan lijkt de veronderstelling dat het Amstelveners betreft een vrij veilige, toch?
Doe het dan met kalk maar om iemand zijn auto te beschadigen gaat te ver.
Een parkeerplaats is niet iemands bezit, dus krassen is compleet overbodig. Je zou als buurtbewoner gewoon moeten.gaan klagen.bij de gemeente. Zij zijn immers.ook.de.oorzaak van dit probleem..
maak het vies, schrijf iets met stift op de auto.. maar stuk maken is weer zo jammer..
@E34M5Touring @dennisr
Gelukkig is het Nederlands de meest obscene taal om in te schelden en heeft Edding van die prachtige whiteboard markers ;-)
@koelkast: Klopt, geen enkele taal waarbij je iemand zo netjes tot op de veters af kunt fikken.
als je er zelf last van hebt kan je ook gewoon op zo’n perkeerfiguur afstappen en melden dat dit de leefbaarheid van je straat negatief beïnvloed.

maar eerlijk:
de overheid moet gewoon geen wijken meer toestaan waar niet op eigen terrein geparkeerd kan worden. geef mensen de ruimte en het wordt er een stuk gezelliger op.

in mijn straat kan iedereen op eigen terrein parkeren, je moet wel een flinke party geven wil de straat dan volstaan..

het heeft meer met de nederlandse norm van kleinbehuistheid en alles op elkaar duwen te maken dan met de beschikbaarheid van parkeerplaatsen.

ik zie nog steeds nieuwe ontwikkelingen waarbij er wijken worden geplanned waar geen rekening gehouden wordt met de gemiddelde gezinssamenstelling (klein huis, nul tuin, en geen mogelijkheid om 2 auto’s te hebben.

kijk naar de VS. ook een lullig huis is daar vrijstaand. en heeft een garage met oprit. maar ja, de gemeente wil maximaal rendement uit de bouwgrond. dus omhoog die prijs, en opdelen die kavels…
Ik parkeer mn auto voor de deur en nog steeds krassen onbekenden mijn auto.
Mag ik ervan uitgaan dat diezelfde buurtbewoners ook met het OV gaan of de auto netjes in de parkeergarage zetten als ze ergens naartoe gaan waar betaald parkeren geldt? Denk het niet, want we blijven Nederlander en uns bin zunig. Dit is dus gewoon hypocriet en gewoon crimineel gedrag. Het gaat leuk worden als een van de gedupeerde wat ruiten in die straat gaat ingooien. Want hunnie hebben mijn auto beschadigd…

Wat gemeentes moeten doen als ze een industrieterrein aanleggen is genoeg parkeerplaatsen creëren. Begrijp wel dat ze dat doen om zoveel mogelijk het OV te stimuleren maar het is duidelijk dat gewoon niet werkt. Zoals je hier ook ziet levert het alleen frustraties op. En geloof me dit is niet de enige buurt in Nederland die hier last van heeft. Ik begrijp ook dat het een toename aan verkeer in je gemeente kan opleveren. Maar je bouwt een industrieterrein of kantoorgebouwen om je lokale economie te stimuleren dan moet je ook de consequenties ervan accepteren. Het is gebleken dat je niet het beste van twee werelden kan hebben…
Ik heb een vermoeden dat de briefjes schrijver(ster) en bekrassers ook nog wel eens expres over dieren heen rijden als ze de kans krijgen. Is dezelfde mentaliteit
Diep triest dit… Ik parkeer mijn auto hier wel eens bij het plaatselijke kraakpand, gezien die zat plek hebben. Kwam ik laatst ook terug, staan m’n ruitenwissers omhoog, en is daarbij ook nog tegen m’n spiegels aangekomen die daardoor verdraaid stonden. Had ik nog liever gewoon een briefje gehad met wat het probleem nou precies was…
@fant: Beter verdraaid dan er af. Plaatselijke jeugd vindt het hier grappig om spiegels er af te trappen. Ondanks dat het niet nodig is qua breedte van de straat klap ik ze nu altijd in.
Dan kun je als buurtbewoner beter gewoon je auto parkeren in het plaatstelijke gemeentehuis, altijd plek!
@rijbewijzer: in het plaatselijke gemeentehuis? Dat levert je een uitgefikte auto en een onbruikbaar gemeentehuis op ;).
@Griffin:
Heel scherp thumbs up.
Ik woon in een woonerf waar iedereen zijn eigen auto gewoon voor de deur kan parkeren.
Ik zou er ook schijtziek van worden als de hele straat wordt ingenomen door anderen die enkel wat parkeergeld willen uitsparen.
Iedereen heeft wel een kutsmoes om niet met het OV te gaan of om niet te gaan carpoolen.
@koelkast, E34M5Touring, jrk68… dank jullie voor het respect voor de anders denkende medemens. generaliseren is wel aan jullie toevertrouwd. ben zelf ook gelovig, ga regelmatig naar de kerk, meestal met de auto(nee die hoeft niet te rusten)ik parkeer hem meestal aan het begin van de wijk, op een zogenaamde “blinde plek”waar dus niemand er last van heeft. regelmatig worden wij als gemeenteleden opgeroepen om rekening te houden met de bewoners. wij hebben hier in het dorp twee flinke voetbalclubs, en als die thuis spelen staat ook het halve dorp vast. hetzelfde geldt voor het winkelcentrum. het leven is nu eenmaal geven en nemen……
@leonardus: Ik geef een groot gedeelte van mijn zondagse mobiliteit aan de Kerk en zij nemen alle parkeerplekken. Netjes toch…..
@E34M5Touring:
Ik heb zelf ook 14 bij een kerk gewoont en elke zondag was het feest.
Auto’s aan de andere kant op de stoep zodat je er niet eens uit kon draaien als je weg wilde.
Mijn overbuurman kon het ook schudden zijn oprit werd gewoon als openbare parkeerplek gezien.

Als er dan ook nog een boedel verkoop was kon je beter een weekendje weg gaan want dan was de chaos kompleet.
Dus Leonardus kan wel het heilige boontje uithangen onder het mom “God vindt het goed dus is dat zo” maar hij kan beter de hand in eigen boezem steken.
Ipv slachtoffers betichten van generaliseren.
@jrk68: Ik heb laatst een flinke discussie gehad met een mevrouw uit het bestuur van de kerk. Zij gooide haar deur tegen mijn auto aan met een kras en deukje tot gevolg en loopt vervolgens zo weg. Helaas voor haar had ze niet gezien dat ik nog in de auto zat en heb haar dus teruggeroepen. De rest kan je denk ik wel invullen….Wist van niks, had zij echt niet gedaan hoor. Zelfs toen ik aangaf in de auto te zitten op het moment dat zij haar deur opengooide onkende ze nog alles. Ik heb haar gevraagd de deur weer te openen om zo te laten zien dat precies waar haar deur raakt er een schade zat maar nee, zij wist echt van niks. Goed, dus maar even de Politie gebeld, maar haar woord tegen mijne geen bewijs, want geen laksporen van de andere auto dus geen bewijs. Wordt niks aan gedaan, tis geen enorme kras maar wel een naar deukje die er weer uitgehaald moet worden. tis allemaal geld down the drain.
@E34M5Touring: belachelijk, hoop dat ze in de hel belandt. Wees dan ook zo flink om gewoon je fout te te geven, nu moet jij betalen voor haar domme actie…
Ik heb al geen hoge pet op met die sektes die op zondag een sprookje voorgelezen krijgen, maar dit slaat alles. Je zou bijna een hangslot om de kerkdeur doen….
@RudyV: Ja en zelf snel de kerk in vluchten toen de agent zei dat er geen zaak was.
@E34M5Touring: was niet op die reactie bedoeld maar op allemaal. op dit artikel.
@E34M5Touring:
Heel erg zoiets..
In mijn wagen zijn ze ook ingereden, per total maar ben gelukkig in mn recht
@E34M5Touring: dat het toevallig een kerk is wil niet zeggen dat kerk mensen het alleen maar doen.
als het een voetbal veld was was dit probleem er ok dus je poept uit je bek.
@620henk: Poepen uit je bek heet bij ons kotsen maar dat terzijde. Ik zeg nergens dat het ALLEEN kerkmensen zijn. Ik voeg alleen een reactie toe die toevallig als voorbeeld een Kerk heeft (omdat dat MIJN situatie is). Merk overigens wel dat mensen van de kerk bijzonder lange tenen hebben. Hadden jullie ook maar zulke principes als het op schade aan mijn auto of het totaal vast zetten van een parkeerplaats aan komt.
@E34M5Touring: sorry dat ik zo op mijn tenen getrapt werd en verkeerd las. maar ik snap je probleem maar met die deur in je auto had ook een ongelovig iemand kunnen zijn. maar ik snap je probleem helemaal.
@620henk: No worries mate !! Helaas was het bij beide voorbeelden de mensen van de kerk die het flikken. Had het iemand anders geweest had ie dezelfde discussie gehad hoor.
@E34M5Touring: oke gelukkig.
@leonardus:
Dat jij op zondag gebruik mag maken van dit duivelse medium, relaxte god heb jij of denk je dat hij dat toch niet ziet.
Je mag ons beschuldigen van generaliseren hoor maar dat weerhoud mij niet om mijn eigen ervaringen te plaatsen.
Niks generaliseren dus gewoon 14 jaar ervaring met dit verhaal.
Gewoon met je poten van andermans eigendom afblijven. Het probleem is nu net dat die parkeerplekken geen eigendom zijn. Waar wel zo beschouwd worden door de krasser.

Oplossing. Laat dan toe dat die parkeer plekken gekocht worden ofwel straf je de krasser.
Ik parkeerde daar ook regelmatig als ik naar een concert in Amsterdam ging. Relaxed ruim en gratis parkeren en dan de bus of de tram voor een paar strippen. Het was eigenlijk altijd ’s avonds, dus dan pikte ik niet echt hun plekjes af, want ik neem aan dat de meeste mensen al thuis zijn. Maar linke boel dus tegenwoordig.

Andersom is er bij mij in Rotterdam destijds betaald parkeren ingevoerd vanwege hetzelfde fenomeen. Ik woonde aan de rand van de stad en men zou daar de auto parkeren en dan bus of tram de stad in nemen. Wij hebben het nooit iemand zien doen en zagen het met de buurt meer als een trucje van de gemeente om nog meer geld te innen. Wij allemaal verplicht een of meerder vergunningen per gezin. Lekker hoor.

Waarschijnlijk is dit dan de oplossing voor de mensen in Amsterdam-Buitenveldert. Betalen ze allemaal een hoop voor hun vergunning maar hebben ze wel een hele grote kans op een parkeerplek. En dus gaan de mensen naar de volgende rand van betaald parkeren, en begint alles van voren af aan!
Dus… er is nu één auto bekrast… is dat zo wereldschokkend dan? Happens all the time, ook in Amstelveen.

Mijn Amstelveense auto, samen met die van mijn wederzijdse buren, en voorzien van Amstelveense (!) parkeervergunningen, werden een aantal jaren geleden al behoorlijk bekrast. Gewoon, uit ballorigheid (denken we). Dus wat is nou het probleem?
@potver7: Dat je auto bekrast wordt?
Ik kijk al uit wie de eerste reactie geeft met de beroemde Pulp Fiction-scene..
Als je in Amsterdam moet zijn voor je werk en er is geen parkeerplaats dan ben je fucked!

Ben wel is terug moeten rijden omdat het gewoon niet lukte.
Bij een bepaalde parkeerplaats is een paar keer m’n ventiel lek geprikt. Beetje domme actie dat ze het vaak bij twee banden deden. Gelukkig heb ik vaak de beschikking over een andere auto, dus kon ik gewoon mobiel blijven.
Kon gewoon m’n ventiel laten vervangen als ik tijd had en heb daardoor de auto lekker nog een weekje laten staan.
@jrk68, Dus Leonardus kan wel het heilige boontje uithangen onder het mom “God vindt het goed dus is dat zo”???? ik weet niet waar je het over hebt!zoals ik al zei staat mijn auto niemand in de weg en ben ik erg goed met de buurtbewoners, dus wat is mijn probleem?

Ja, ik mag dit van God, en ja Hij is relaxer dsn je ws denkt. wel jammer dat je zo’n indruk ervan hebt. ik zeg niet dat er niet heel veel “kerkmensen” zijn die asociaal zijn, helaas…. maar ik ken er genoeg die dat niet zijn. en die op een hoop gooien, dat is generaliseren… of is elke marokaan nog steeds crimineel in jou ogen? bmw rijders asociaal? afrikanen lui?
@leonardus:
Ik zal niet generaliseren.
Er zijn altijd uitzonderingen die de regel bevestigen.
Als dit bij mijn Benz zou gebeuren, zou ik er weken gaan posten, net zolang todat ik die persoon / personen heb.
Dan zal ik eens wat krasjes op hun gezicht zetten.
Kijken hoe ze dat vinden, stel debielen.
@potver7

Dat die idioten, wie het ook zijn, niet met hun poten van andermans spullen af kunnen blijven.
Moeilijk te begrijpen allemaal.
Maar ik zeg jou een ding, als ik het zie gebeuren, of het nu mijn auto is of van een ander, ze zullen het weten.
Het kan natuurlijk niet zo zijn dat ik krom lig voor mijn auto en hun er lekker met een scherp voorwerp uit balorigheid krassen kunnen gaan zetten.
Want ze krijgen ze gewoon getrokken.
@Leonardus Dat jij in dat gedateerde sprookjesboek gelooft is jou probleem, niet dat van ons.
Dus ga alsjeblieft bij een of andere kerkelijke vereniging.
Dan val je ons tenminste niet meer lastig met die klets van die K*T kerk.
En ja ik vindt dat wel een stel criminelen.
@E34M5Touring

Of: you took my parkingspace, now im gonna take your kids..
Zieke wereld!
@kwaliteituitturijn dank je voor je respect, mensen zoals jij maken de samenleving mooi en tolerant. en nee ik zie niet in wat mijn religie in de weg staat om de passie voor auto’s te delen met anderen op AB.
@leonardus:

Nou jij mag natuurlijk nooit zeggen dat er g**verdomme een mooi geluid uit een Maserati komt, dus daar ga je al..
@rijbewijzer: gvd is geen blasphemy, god verdom me is het eigenlijk, dus niets mis me…. ben atheïst btw :)
@rijbewijzer: Jij durft het beestje ook niet bij de naam te noemen… Dus zoveel respect heb je dan weer wel!
;-)
@rijbewijzer, gelukkig is de nederlandse woordenschat groot genoeg om mijn ervaringen op andere wijze over te brengen…:-)
@leonardus: Nou maak je me wel nieuwsgierig..
Heb een betere oplossing: Gewoon die verrekt hoge tarieven omlaag!
Gewoon met je poten van andermans spullen afblijven en je weet dat je niet voor eigen rechter mag spelen.
Natuurlijk “irritant” dat je straatje dagelijks vol geparkeerd staat met ‘niet bewoners’.

Echter, het stoppen van briefjes achter ruitenwissers, zonder daadwerkelijk de afzender te vermelden is ook triest [kinderachtig]. Als je perse wil klagen, dan doe dat openlijk en niet zo schijnheilig. Ga de confrontatie aan, daar wek je meer sympathie mee dan briefjes achter de ruitenwissers. De parkeerplekken zijn openbaar, dus feitelijk hebben de bewoners geen recht tot klagen. Snap het standpunt overigens wel, maar doe je beklag dan bij de Gemeente, wijkraad, of iets dergelijks.
@pietjepuk:
Bij ons is dit ook problematisch.
Er is net een nieuw WOK restaurant geopend , dat zeer goed draait, maar deze heeft beperkte parking. Gevolg, alle wagens staan op onze openbare parking. Echt wel balen, maar nog geen reden om een wagen te bekrassen.
Wat ik niet kunnen vind is dat een wagen, zolang hij wegenbelasting betaald, op een openbare parking mag blijven staan zolang hij wil..
Er zijn mensen die denken dat een stuk openbare weg van hun is, omdat het toevallig voor hun huis ligt. Wanneer je een eigen parkeerplek wil, zul je er een moeten kopen. Een ieder die netjes zijn belasting betaald, mag op de openbare weg parkeren. Ook wanneer die weg toevallig voor iemands huis ligt.
@leonardus
Als we dan toch aan het generaliseren zijn (you ain’t seen nothing yet) het feit dat bepaalde mensen in sprookjes geloven betekent nog niet dat ik er last van hoef te hebben. Ik heb geen problemen met geven en nemen, maar bij onze zwarte-kousen buren is het vooral heel veel nemen en niets geven.
Dat je niet blij wordt van al die extra geparkeerde auto’s in je straat kan ik begrijpen, maar je blijft verdomme met je poten van andermans spullen af!

Als iemand ooit mijn auto bekrast dan hoop ik niet dat ik die persoon tegenkom, daar rij ik minimaal zo vaak overheen als de gemaakte kras in centimeters lang is.
openbare plaatsen zijn openbare plaatsen, no two ways about it! Ik woon zelf in een stad waar parkeerplaatsen schaars zijn (Brugge) De stad heeft het handig opgelost door in mijn straat parkeren betalend te maken (2euro/h met limiet van 2 uur) en gratis bewonerskaarten uit te reiken, Ik kan praktisch altijd vlak voor mijn deur parkeren. waar ik mij wel aan erger, is dat mensen de schaarse plekken niet optimaal benutten en niet mooi aansluitend parkeren, als je in de stad woont, moet je je niet al te fel aan de lak op je bumpers hechten ! :)
Wat een rare vraag in het artikel…

Ik kan sympathie voor beide groepen opbrengen. Alleen van andermans eigendom blijf je af! Staat los van die sympathie!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).