ANWB blijft dankzij geweldstokkies weg uit risicowijken

Auteur: , 45 Reacties

Nadat er dit weekend iemand met een mes stond te zwaaien tegenover een wegenwachter die hem te hulp schoot, laat de ANWB weten dat ze vaker wegblijven uit bepaalde gebieden.

Eerst even terug naar zondagavond. Iemand met autopech op de Anthony Fokkerweg in Eindhoven kreeg te horen dat het niet mogelijk was direct een leenauto mee te krijgen. Het 27-jarige sujet kon daar zo slecht mee omgaan, dat hij deed wat tokkies met een afwijking in de hersenpan wel vaker doen: het onwelgevallige antwoord beantwoorden met geweld. Er werd gewoon een f#cking mes getrokken tegen een wegenwachter. (Echt, wanneer ging het hier mis?) Met mazzel en een smoes wist de wegenwachter in zijn auto te klimmen, maar kreeg bij het wegrijden nog even een lekke band cadeau van de steekgrage staatsdebiel. Op een parkeerplaats verderop verschuilde hij zich onder een vrachtwagen, en de gealarmeerde politie kon de verdachte uiteindelijk aanhouden bij zijn gestrande proletenbak (gaan we even vanuit).

Incident? Nee, dit schijnt dus een patroon te zijn. Steeds vaker worden wegenwachters agressief bejegend. En dat resulteert er in dat ze -zeker ’s avonds- niet langer staan te popelen om bepaalde risicogebieden te betreden. Bij twijfel kan er soms een tweede persoon meegestuurd worden. En in een aantal gevallen komen ze helemaal niet. Oké, we snappen dat niet iedereen de ANWB kan waarderen, maar als er één afdeling is die daadwerkelijk zinvol is, dan is het de Wegenwacht wel. Kunnen we daar even vanaf blijven a.u.b? Top.

De ANWB heeft niet in kaart gebracht om welke wijken het gaat. Wel zijn er dit jaar al twee leden uit het bestand gekickt vanwege agressief gedrag tegen ANWB-technici die kwamen helpen bij pech. En vorig jaar kregen maar liefst 27 leden een brief met de waarschuwing dat ze geroyeerd zouden worden bij herhaling van hun agressieve wangedrag.

Foto via Autojunk.nl.45 reacties

Wat is dit voor kansloos gedrag waarbij mensen zich keren tegen algemene hulpdiensten (zoals anwb maar ook ziekenwagen personeel etc.)
Echt, voor dit soort mensen moeten we een appart land maken zoals we ooit bij australie hebben gedaan… Kansloos volk!
@darkpluisje: En hoezo mensen die geroyeerd zouden worden b ij herhaling van agressief gedrag… De eerste keer deze mensen meteen schrappen en in een gedeeld bestand met andere pechdiensten er voor zorgen dat geen pechdienst ze nog wil helpen. Het slaat toch helemaal nergens op dat je een hulpdienst aanvalt….
@darkpluisje: Je zou toch denken dat een aangifte zeer makkelijk zou zijn?! Aanpakken!
@darkpluisje: Mee eens, is echt zielig volk!
Alleen apart land voor maken? Mwah, ik zeg gewoon laten hemelen zulke ontspoorde figuren, want daar heb je toch geen reet aan op deze aardbol en psychiatrisch helpen gaat ook niet lukken kost de maatschappij alleen maar hoop verspilde centen!
@darkpluisje: Geen zin om te ‘klagen’ over mongooltjes, die zijn er en die zullen er ook altijd zijn.. Ook niet proberen te begrijpen, het zijn gewoon mongooltjes..
@kaasboerin: Mongooltjes (neerbuigende term, Syndroom-van-Down patiënten) zijn lieve ietwat verwarde figuren die geen vlieg kwaad doen
Dit gedrag is van een geheel andere orde.
Wat een fuc*ing rukker! Echt opsluiten net als alle andere die publieke helpers aanvallen!
Bizar! Hoe haal je het in je hoofd om mensen die jou komen helpen (Wegenwacht,ambulance..) te bedreigen?! Nee serieus, wat gaat er dan in je hoofd om? Ik snap het allemaal niet meer vrees ik
Leuke “samenleving” hebben jullie daar in Nederland ..
@waxweazel: wordt ik zelf ook niet blij van… Mogen ze een tijdje bij jullie logeren??
@waxweazel: En waar verblijf jij?
@masterstig:
Friesland
Ik heb een voorstel. Laten we Flevoland leeg ruimen en er stadions neer zetten zodat we de Gladiator gevechten weer kunnen gaan houden. We noemen het “Hollands Next Top Tokkie”, aangezien iedereen volgens de zenders van talenten jachten houdt. Alleen is opgeven hierbij niet een keuze maar een verplichting. De winnaar krijgt een .50 stuk lood in de hersens.
@RiKe: Geweldig idee
@RiKe: er is al een heel mooi stadion, met de meest toepasselijke naam…. ;-)
@RiKe:

Goed idee inderdaad, laat maar komen.
@RiKe: en dan zonder eten en water, alleen op whiskey en PCP ofniet?
Tuurlijk willen ze de (pracht)”wijken” niet opnoemen, dan is het weer racisme. En terecht van ANWB, niet teveel toelichten anders krijg je nog een rechtzaak aan je broek en wordt je verrot gescholden door ’t volk.
Ongelofelijk dat je eerst nog een waarschuwing krijgt. MEteen royeren en aangeven bij de wouten. Speciale lijst maken waardoor dit soort zwakgestoorde mafketels geen hulp meer krijgen. Zelfde met ambulancepersoneel als je die gaat lopen bedreigen of geweld toebrengt mag je van mij gelijk op de lijst. Heb je de volgende keer een Ambulance nodig? Jammer, had je maar geen ambulancebroeder moeten meppen. Die mensen worden elke dag geconfronteerd met de meest verschrikkelijke ongelukken en weet ik allemaal wat. Die staan er dus wel voor jou en mij. Kan me er zo over opwinden. Wat flitst er dan verkeerd in zo’n kop dat je een mes trekt op de gene die je staat te helpen. Dan ben je in mijn ogen zeer gevaarlijk, want als je je mes al trekt bij mensen die je helpen, wat doe je dan als je ruzie krijgt (en laten we wel zijn, dat soort types hebben altijd wel wat waardoor ze ruzie krijgen)? Steek je dan maar gelijk van je af? Het ergste vind ik nog wel dat het niet om een enkel geval gaat maar dat het blijkbaar schering en inslag is. Laat de Politie ze maar escortes geven. Verdiend natuurlijk niet zo lekker, maar is wel echt nuttig.
@E34M5Touring: Zulk soort gedrag van zulk tuig niet proberen te begrijpen/verklaren, direct de cel in. Altijd maar dat tuig proberen te begrijpen, nee die gasten zijn mentaal gewoon verrot. Te oud om te her-opvoeden dus direct de cel in trappen. Ach, zoals bekend hoef je niet te rekenen op de politie, die zijn veelste druk met échte “moordenaars” (lees: jan modaal die 10 km/h te snel rijdt op een 5-baans snelweg) aanpakken.
@kaasboerin: Dat is makkelijk geld verdienen (10 km/u op vijf baans weg), en jij dacht dat de politie geen hersens had?! :D
@kaasboerin: Apart wetboek voor maken. En keihard straffen. Laat dat soort lui maar een dagje meedraaien (onder ME begeleiding) met een ambulancebroeder of spoed arts. Kijken of ze dan nog zo’n grote bek hebben. Mensen van de Wegenwacht worden ook getraind op EHBO en defibrillator dus ook zij kunnen je leven redden.
@E34M5Touring: Voor het ambulancepersoneel is het trieste van de zaak dan nog dat ze verplicht zijn mensen in nood te helpen…
@bram89: Ja vandaar zo’n lijst. Sta je dr op, Jammer joh geen hulp voor jou.
@E34M5Touring: Voor de ANWB lijkt mij dat een haalbare oplossing, maar het lijkt mij niet echt praktisch dat de nooddiensten eerst iemands identiteit moeten controleren voor ze hem gaan helpen…
@bram89: Dat zou eventueel in het telefoongesprek kunnen. Ach het zal nooit haalbaar zijn, maar feit blijft dat er wel iets moet gebeuren.
@E34M5Touring: Dat bedoelde ik dus ook maar, het is nodig maar niet haalbaar…
@E34M5Touring: Alleen erg jammer dat ze in NL zo mild zijn. Hier gaat waarschijnlijk weinig mee gebeuren… Of een taakstraf (proest), daar lachen de meeste mensen om! Zulke incidenten mogen wat mij betreft erg zwaar gestraft worden, vijf jaar cel lijkt mij heel normaal. Zulke Hulpdienst incidenten kunnen echt niet, het zijn mensen die je proberen te helpen (soms hun leven voor jou wagen, denk aan brandweermannen), en ze dan met de dood bedreigen… Die ANWB man zal waarschijnlijk ook zijn hele leven nog een soort trauma hebben, mag ook meegerekend worden in de straf.
@masterstig: Hebben ze niet recent nog een campagne gedaan om dit gezeik tegen te gaan? Laat ze de straffen maar omhooggooien. Gewoon een jaar of 10 vastzetten.
@E34M5Touring: Zo is dat, wij zijn het er iig over eens, en nu maar hopen dat ze wat gaan doen daar in Den Haag…
Wat een autist. Je gaat toch geen mensen aanvallen die je komen helpen.
the-budel-guy via iPhone app
@jordy14: ik snap de link met autist niet.
@the-budel-guy: Autisten kunnen soms een afwijking hebben waardoor ze erg agressief worden in bepaalde situaties (ik ken zelf ook zo iemand).
@jordy14: Ja, dank je wel hoor… Straks gebruikt ‘ie dat als verdediging, krijgt ‘ie een tikje op de vingers en staat ‘ie na 5 minuten weer buiten met een lolly..
the-budel-guy via iPhone app
Ongelofelijk. Je zou mensen al bijna niet meer durven vertellen dat het niet gaat zo als zij hopen. Als je al een mes gaat trekken omdat je geen leen auto krijgt. Wat zou zo iemand dan doen als hij te horen krijgt dat z’n auto onherstelbaar kapot is.
Dit is ZOOOO fu#%$¥£{}# triest!!!! En wat doet onze regering? Die zitten elkaar bezig te houden (en de tegenpartij wil het niet aanhoren en doet maar spelletjes op zijn aipet of leest een boek….) met onzin, geven geen fu… Om het land, de economie of dit soortzaken…. Ik word echt heel erg misselijk van nederland zo langzamerhand!
Ik wordt hier zo woest van. Dat je niet altijd vrienden bent met de politie kan ik nog begrijpen. Maar als iemand je komt helpen, een ambulance, een wegenwacht, een brandweer en soms ook BOA’s, waarom zou je die for gods sake in elkaar slaan?
Advies aan de linkse kerk in Den Haag: geweld tegen hulpverleners staat gelijk aan poging tot doodslag. En pas dan gelijk de drie keer is te veel regel toe(of hoe dat ding ook heet) Drie keer een agent knuffelen is gewoon fuqing 20 jaar brommen.
Wat k*t volk, zal een petje geweest zijn met zijn tjoening bak met ongespoten bumpers.
Keihard aanpakken!!!!

Hoor net op het nieuws dat iemand van 27 jaar, 32 ruiten van het politie bureau heeft ingegooid. In Eindhoven. Er werd ook bij verteld dat deze man niet vast zat voor een misdrijf ofzo maar voor problemen met hulpdiensten.. Volgens mij is de link snel gelegd dan en hebben we het hier over dezelfde gek!
Dat gebeurde in 1950 niet hoor. Nee Nederland is ergens na 1950 op negatieve wijze veranderd……
Wat mij betreft geven ze zo iemand gelijk een nekschot!
Als het zo doorgaat kan er straks op bv iedere ambulance een gewapende bewaker mee.

@b013 snap niet dat er niemand ingrijpt voor hij bij ruit nummer 32 is..
Typisch gevalletje de klootzakken verpesten het voor de rest…
Ze mogen blij zijn dat de ANWB ze komt helpen,

Als of die ANWB ook zomaar een auto uit het niets tovert, zo van alstublieft uw vervangende auto staat klaar.

Klik Klak… BAMMM nekschot voor meneer
Met alle respect. Vorig jaar werd mijn auto van achteren aangereden omdat ik een noodstop moest maken voor een verkeershufter in een Q7 die vond dat doorgetrokken strepen niet voor hem golden. Gezien de schade leek het me niet verstandig verder te rijden. Ondanks mijn ANWB-verzekering en -lidmaatschap met vervangend vervoer kreeg ik geen leenauto omdat het weekend was en omdat ik aanrijdingsschade had en dan krijg je geen vervangend vervoer. Ik was over de zeik en ik was toch al niet blij dat mijn auto in elkaar gereden was. Heb geen mes getrokken, maar mijn verzekering onmiddellijk opgezegd.

Wegenwachten zijn de gastheren van de ANWB. Stel dat je door allerlei blablabla van de ANWB denkt dat je goed verzekerd bent en recht hebt op alles, maar dat de wegenwacht je dan moet vertellen dat er kleine lettertjes zijn. Dan kan het gebeuren dat je shit over je heen krijgt. Ik heb geen goed woord over voor messentrekkerij, maar de ANWB moet ook eens goed nadenken over marketingpraatjes en de kille praktijk. Zeker voor hun personeel.
@dafmaf

ik vind dat je daar wel een punt hebt. altijd maar die mooie praatjes, dat soort reclame is toch verboden hier in dit land? ik keur het gedrag van deze randdebiel absoluut niet goed.. gewoon een boom met een touw eraan en hangen maar meteen er van af. maar de anwb kan ook weleens nadenken over hun reclame.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).