Drukste ochtendspits ooit! [1000+ km file]

Auteur: , 68 Reacties

Even een kleine update omtrent de gisteren aangekondigde fileterreur wegens sneeuw. Er is een advies, en dat luidt: laat je vierwieler lekker met rust en ga niet de weg op.

De 500 km filelengte werd vanochtend om kwart over zeven al bereikt en vooral de Randstad slibde dicht. Om 07:45 was dit opgelopen tot 770 kilometer en om 08:00 toonde de lengteteller ruim 850 kilometer file. Op het moment van schrijven (08:23) staat het zelfs op 1.000 km file. En daarmee gaan we records breken, beste forenzen.

Op de A4 tussen Delft en Schiphol stond in beide richtingen even meer dan 30 kilometer file. Of langzaam rijdend verkeer. De ANWB heeft daarom een paar extra Nordic Walking-stokken uit de winkel getrokken (liggen naast de unisex fleecejassen) en geeft het advies: ga niet de weg op. “Door de sneeuwval is er op de grote wegen geen doorkomen aan.” aldus een woordvoerder.

Voor onze buitenlandse bezoekers: is het dan zo bar en boos in Nederland? Nee, er ligt 5 tot 10 cm sneeuw. Dan lopen we vast. Elke keer weer.

UPDATE 1: Het vorige record stamt trouwens uit 1999, toen er 975 km stond.

UPDATE 2: FF tanken. (via)

HOEVEEL VOOR EEN LITER EURO95?!

UPDATE 3: was het nou wel/geen record? Volgens de ANWB was het niet eerder zo druk in de spits. De VerkeersInformatieDienst (VID) ziet het anders. ‘De ochtendspits eindigde in de top 3 van drukste spitsen ooit’, aldus de VID. Om 08.40 stond er 943 kilometer file. De verschillen kunnen waarschijnlijk gevonden worden in de betreffende meetmethodes van nu en vroeger.

En nog een paar sfeerimpressies van onderweg. Want files = tijd om je misère op Twitter te delen.

Via @112Waterweg

Via @gewoonednl

Via @corrysiegers68 reacties

Beste spitsrijders. Als u te bang bent om het verkeer op de rechter- of middenbaan in te halen, laat uw snelheid dan zakken en voeg naar rechts. Blijf niet minuten lang op de linkerbaan rijden zonder dat er iets voor u rijdt.

Schijtirritant..
@Jochempie: +10miljoenmiljard!!!
@Jochempie: Beter idee, ga thuiswerken of neem het OV.
@RoT___: Nooit gehoord van een baas die dat niet wil hebben, zodat je altijd een “team” kan vormen met je collega’s?
@Jochempie: Oh jawel hoor, die zijn er helaas nog genoeg. Ben blij dat ik die hier niet heb. Sterker nog, ze hebben me al eens gezegd dat ik knettergek was dat ik niet thuis was gebleven. Tsja, werk nou eenmaal beter op kantoor dan thuis.
@RoT___: Maar de helft van het OV rijdt bij voorbaat al niet vandaag, en de andere helft staat ook vast in de file. Heel af & toe glipt er een verdwaalde trein doorheen, maar that’s it.
@dawwg: Waarom de NS elke keer problemen heeft is me een raadsel; zie hier een filmpje uit Nieuw Zeeland..

http://www.wimp.com/trainsnow/
Ja vooral thuis blijven.. Dat ik daar niet eerder aan heb gedacht?!
@lamborgfan: Want iedereen kan zomaar vrij nemen, vooral als z’n collega’s hetzelfde doen er dus niemand zit..
@lamborgfan: thuisblijven hoeft niet, alleen verkeer mijden… Ik ben vandaag ook vrolijk op de fiets gegaan!
Thuiswerken ftw!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@jack_abarth: Het is nog ochten…
conform http://www.anwb.nl, inmiddels 1461km… goedemorgen!
succes voor de mensen die stilstaan in hun warme auto!
Ik had graag thuis willen blijven. Vond school alleen niet zo
Whoehahaha , sorry hoor maar NL is best grappig soms.
@norge: Heerlijk toch? Kan er kostelijk om lachen hoe het hele land op zijn gat ligt bij een paar vlokjes.
Top geregeld weer door Nederland B.V.
Zoveel waarde hechten wij dus aan onze economie..
10 punten voor Ricardo, voor het verzinnen van een nieuwe ANWB grap.
Heerlijk die ANWB-grappen! OT: Hoe zou het zijn met het A’damse OV?
@toyotafortuner:

Totdat je ze een keer nodig hebt omdat je pannen hebt. Ik snap dat gezeik op de ANWB nooit zo, zijn tenminste mensen op wie je nog eens kunt rekenen.
@72bug: zat niet te zeiken ;) Zat gewoon te genieten van de schrijfstijl. Zoals altijd weer heerlijk.
@72bug: Het is gewoon een instantie met winstoogmerk hoor..
De media pakken weer heerlijk uit en laten de NL-hoofdjes weer helemaal op hol brengen…

Ik nodig iedereen van harte uit om naar Roemenie te komen. Hier zitten we al 3 maanden in de diepvries, still 2 more months to go :)
@joejojo2012:
Klinkt leuk.
Maar als de aantallen van hier ineens in Roemenië de weg op gaan, staat het evengoed vast.
En daar heb je zelfs geen sneeuw voor nodig.
Heb net besloten om een BMW te gaan kopen, het zijn weer deze auto’s die blijkbaar zo geweldig zijn dat ze geen last hebben van gladheid/sneeuwval en je gewoon met 130km/pu voorbij stuiven op de linkerbaan en en passant ook de sneeuwschuivers en zoutstrooiers voorbij vliegen.
@Soulmaster: Ik moest de BMW’s aan de kant seinen in m’n bejaarde MX-5’je :P
@Soulmaster: zelfmoordenaars…achterwielaandrijving en gladheid = de ultieme fail. Kortom, blijf lekker uit de BMW tijdens de wintermaanden…en geniet ervan in de zomer. Z4’tje kopen dus :)
@Megakix: Ik heb juist een mx5-je gekocht omdat je er in iedere weersomstandigheid van kan genieten. Dit zijn de leukste winterdagen! :)
@Jochempie: gratz, zeer geinig wagentje ! Hopelijk houd jij jezelf heel erin !
@Megakix: Ik doe m’n best :) Maar af en toe in z’n twee een lekkere number eleven maken op de snelweg is op zo’n dag stiekem wel leuk :P
@Megakix: Sarcasme? :)
@kaasboerin: nee, wetenschap…BMW’s (RWD) zijn gigantisch klote om in gladde omstandigheden mee te rijden. Tuurlijk kun je lekker driften en glijden, maar op een snelweg heb je daar niet zo heel veel aan ^^
@Megakix: Prima te doen vanochtend..
Moet gewoon normaal rijden.
En fatsoenlijke winterbandjes natuurlijk, tractiecontrole doet de rest.
@Soulmaster:

Blij Met Witpoeder ?
Gisteren de Randsstad in geweest. Net op tijd voor de sneeuw weer weg en ik ben blij dat ik vandaag die heksenketel niet in hoef. Hier in Friesland valt niets, dat wordt morgen dus schaatsen!
En tóch hebben we 1999 niet ingehaald, die file zou met de huidige meetmethodes namelijk rond de 1500 km zijn…
doet belgie het beter, wij hebben maar een dikke 300 km file ;)
gebruiken jullie dan geen zout om te strooien of zo ? :D
bij ons liggen alle snelwegen er mooi bij, alsook de meeste provinciale wegen
@RazorHead: Gewoon met 120km/u naar het werk gereden, zo kan het dus ook. Vaderlandje, kijkt u even naar hoe ze het hier aanpakken?
@RazorHead: bij jullie liggen de snelwegen er NOOIT goed bij, niet midden in de zomer en al helemaal niet in de winter.
@smultie:
heel grappig, sta jij dan maar in de file in nederland :D ik ga dan wel rustig zonder file overal naartoe !
@RazorHead:
Daar heb ik wel 1x of 2x file per jaar voor over om niet over belgische ‘snelwegen’ te hoeven rijden.
@Hubert: Het aloude vooroordeel gaat lang niet meer zo veel op als eerst. Natuurlijk, de wegen maken nog steeds een hoop herrie en afwateren doen ze ook niet. Maar de tijd dat het een grote hobbelweg gemaakt van gatenkaas is al even voorbij, op sommige stukken na. Het kwaliteitsniveau van Nederland zullen ze nooit halen, maar toch heb ik liever de mindere kwaliteit en dat het door rijdt dan andersom.
@RoT___:
En zo is toch iedereen tevreden?
@RazorHead: wellicht is de werkgelegenheid een pietsie geslonken in België ? ;)
Het wordt eens tijd dat er bij de rijlessen niet alleen aandacht wordt gegeven aan het milieubewust rijden, maar meer aan de voertuigbeheersing. De berichtgevingen van vandaag lijken mij toch een goede aanleiding om ten minste een lesje grip & slip te geven.
Haha ben ik blij dat ik vrij ben vandaag
@slippie101: mot je alsnog door de sneeuw naar huis…
Gewoon over de vluchtstrook erlangs mocht ik niet nog in bed liggen nu. Sneeuw doet mn subaru impreza maar weinig
Trein is ook niet alles. 2,5 uur gedaan over Bennebroek – Delft. Maar zo te lezen staat er op de a4 30 km file, dus de auto was ook geen oplossing.
Hier in Odoorn in Drenthe ligt ongeveer een halve centimeter sneeuw.
Ik woon op loopafstand van m’n werk, maar moest wel m’n dochtertje met de auto wegbrengen. Is normaal 10 minuten heen en 10 terug… nu 20 heen en 1 uur en 20 minuten terug! Reden: mercedes met dikke banden die dwars over de weg stond en niet van z’n plek kwam… vet premium! ;)
@ar156sw: Uur in de auto blijven wachten tot hij hem los had? Uitstappen en even met wat anderen hem los/aan de kant duwen zou een idee zijn.
wat zijn we als nederlanders ook een zielig volk. er ligt amper genoeg sneeuw voor een sneeuw pop en er staat al 1000 km file
@rogierrs: Da’s ook weer wat overdreven, er ligt bij ons tegen de 20 cm sneeuw… das wel genoeg voor een sneeuwpop hoor. Alleen van de sneeuw op m’n motorkap had ik al 2 sneeuwpoppen kunnen maken :)
@ar156sw: Maar het werd een sneeuw-engeltje samen met de vrouw des huizes? :)
@ar156sw: ik was ook wat sarcastisch, het is opzich ook wel slecht weer maar dat hierom gelijk meer als 1000 km file moet staan is gewoon overdreven. er zijn nog genoeg verbeterpunten
@rogierrs: Dat is zeker waar ja!
Hoe is dit mogelijk… het heeft toch al veel harder gesneeuwd met veel minder file?
Ben ook weer op m’n werk gekomen. Afstand 65 km, 7 uur aangereden, 10 uur op het werk. Zonde dat het altijd zo vastloopt. Waar ligt dat nou aan? Aan die 5 cm sneeuw? Rijkswaterstaat valt niks te verwijten. Hoe kunnen die nou een snelweg schoonmaken met een schuif-truck met zout als er 25 km stilstaand verkeer op staat.
@Freewarefreak: Teveel verkeer… Er wordt hierboven vaak gezegd dat het aan de rijcapaciteiten van Nederlanders ligt. Vervang de Nederlandse automobilisten door eenzelfde aantal Scandinaviers (ik noem maar wat) en je hebt net zo’n lange file. Bij mooi weer is het al kritisch, er hoeft maar een klein ongeluk te gebeuren of het staat compleet vast.
Hier in Zuid-Limburg is 0,0 cm sneeuw gevallen :D En dan maar melden vooral in het Zuiden van het land de meeste sneeuw verwacht….

Voor niks zo vroeg opgestaan en de hele auto ingepakt.
verplicht de winterbanden en je hebt maar 300km file , en zeker al op vrachtwagens en bestelwagens !
@gorre:

Pff mafkees.. voor die 2 daagjes hier dat er 3 vlokjes sneeuw naar beneden vallen winterbanden verplichten, ben blij dat jij niet in de politiek zit..
De wegen staan normaal al vol en omdat we met dit weer voorzichtiger doen krijg je van die immense files. Veel valt er niet aan te doen. Alleen moet ik zeggen dat sommige wel heeel voorzichtig doen.
Das bijna niks man
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).