Aptera-medewerkers slopen inventaris [updated]

Auteur: , 23 Reacties

Jij mijn baan niet continueren? Dan ik lekker jouw spullen slopen.

Kijk mensen, daarom worden we nou aan alle kanten ingehaald door de opkomende economieën. Bij het horen van het doodvonnis van Aptera besloot het aanwezige personeel maar rebels te gaan doen met vorkheftrucks en kunststof Aptera-prototypes als lijdend voorwerp.

Of het was zo dat ze (net als de werknemers van, laten we zeggen, Spyker) al maanden op hun handen zitten omdat er eigenlijk geen opdrachten zijn maar ze toch nog betaald worden. Wie zal het zeggen. Wat ik wel weet is dat ze voor dit soort fratsen ongetwijfeld niet betaald krijgen.

Mochten er nog werkgevers in Californië zijn die welgemanierd en betrokken personeel zoeken, laat ze dan vooral deze video’s kijken. Dan weten ze in ieder geval wie ze níet aan moeten nemen.

Bekijk deel 1, 2, 3 en 4 (die eigenlijk allemaal wel dezelfde strekking hebben).

Mocht u zich nog afvragen ‘who killed the electric car‘, dan is hier (een deel van) het antwoord.

UPDATE: Een e-mail van Aptera zegt het volgende over de schrijver van dit artikel:

It is appalling how low journalism in the internet age has sunk in pursuit of sensationalism.

En verder hebben ze onder andere nog het volgende te melden:

There have been several recent videos posted on YouTube showing the demolition of a small number of untrimmed Aptera vehicle bodies. The videos were taken approximately eight months ago at Aptera’s Oceanside facility, which the company officially exited in May 2011. However, the posters of these videos have tried to portray these clips as an angered response from Aptera employees at the recent closure of the company. These claims are completely false.23 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
bijzonder smaakloos en bijzonder dom.
Denken ze nou werkelijk dat ze hier ongestraft mee wegkomen?
Zo, da’s best asociaal…
Ik moet zeggen dat die kuip er best stevig uitziet op die filmpjes. En mochten crashtests te duur worden, gewoon tegen je personeel zeggen dat je failliet bent.
misschien konden ze de inventaris nog als reserve onderdelen verkopen maar dat zal nu moeilijk gaan
Sukkels
Slopen? Ik zie een crashtest gewoon…
@Esprit_de_Flandre: Ha,ik ook ;)
stuur deze mannen even langs saab, dan zijn we daar ook vanaf. Lijkt me best een effectief team.
Dat je op het idee komt om dit soort dingen te doen….ik heb er geen woorden voor. Laat ze maar betalen, de schade die ze gemaakt hebben + een hele hoge boete. Dit soort gedrag moet zwaar gestraft worden.
@masterstig: En dat dit “gedrag” wordt toegelaten, moeten we allemaal maar netjes vergeten??
@euro95: ?? Ik begrijp je niet helemaal
@masterstig: hij bedoelt waarschijnlijk dat ze die gekken niet tegenhouden.
Ik weet het niet, het zouden net zo goed een soort van lowcost crashtesten kunnen zijn. Lompe slooptesten zijn nog naast computer simulaties nog altijd een bijzonder efficiënte manier om de grootse zwakke punten uit je ontwerp te halen. Er worden ook veel detail foto’s en filmpjes van de schade gemaakt.
Eerder een gevalletje: “deze worden weggegooid, doe ermee wat je wil, ze moet toch in kleinere stukken gedaan worden.”
En nog filmen ook, als wij in ons kikkerlandje dit al te zien krijgen, wens ik de werknemers veel succes met hun toekomstige ‘carriere’… Het is altijd de werkgever zijn/haar schuld.. ;)
dat frame kan er toch ook niets aan doen..
Volgens mij zijn het gewoon testen met een afgeschreven kuip. En erg jammer te lezen dat deze fabrikant failliet is. Dit was een zeer innovatief autootje, maar misschien zijn tijd te ver vooruit. Wubbo Ockels, doe er wat aan!
Lijkt mij dat ze hem slopen omdat anders een ander bedrijf er vandoor zou “kunnen gaan” met deze kuipen… En anders zijn het Beunhazen.
Had hem dan gewoon meegenomen en verkocht. Dan had je tenminste nog wat geld. Maar dit soort ‘hersenlozen’ zullen daar wel niet over na hebben gedacht.
Wat die gast doet met die heftruck is ook niet al te koosjer.. met de mast omhoog even op de remmen gaan staan, wat een woezie, ie had voorover moeten vallen!!!
@Sir: ff kop aanpassen naar Aperta ipv Aptera
@Megakix: wrong… Check de link, het is toch echt Aptera
@Megakix: Het overzichtje van Groen7, waar sprake was van Aperta, was mis…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).