Jeep Gladiator

Auteur: , 5 Reacties


Al een tijd maakt Jeep geen pickups meer terwijl deze type wagens in Verenigde Staten nog steeds erg populair zijn. Jeep lijkt daar op in te gaan spelen... Dit is de Gladiator, een conceptcar die een moderne vertolking van de Jeep Pickup weergeeft. Jammer dat je em waarschijnlijk nooit zal zien rijden op de nederlandse wegen.

De Jeep Gladiator is een conceptcar maar in alle vormen duidelijk herkenbaar al een echte Jeep. Kijk naar de ronde koplampen, de grille met zeven verticale sleuven en de typische motorkap: het is één en al Jeep. Dat alles is wel in een moderner jasje gegoten, Jeep blijft echter terugkijken naar het verleden. Neem bijvoorbeeld het reservewiel dat aan de zijkant van de auto gemonteerd is en de kenmerkende schanieren voor de portieren die aan de buitenkant bevestigd zijn.

Jeep noemt de Gladiator een “Flexible Utility Truck”, ook wel FUT dus… Maar moederbedrijf DaimlerChrysler laat duidelijk weten dat de auto niet in productie zal gaan maar dat zaken als het platform wel gebruikt zullen worden. Een woordvoerder van Jeep liet echter weten dat er best mogelijkheden bestaan om de auto in productie te nemen. Hoe dan ook, de Gladiator heeft nu de status concept.

Onder de motorkap ligt een 163 pk sterke 2.8 liter common-rail turbodieselmotor afkomstig uit de Jeep Liberty. Alle vier de wielen worden aangedreven via een handgeschakelde vijfbak.

Bijzonder aan deze Gladiator is uiteraard het pickup-gedeelte. Dit is te vergroten door simpelweg de achterwand van de cabine naar voren te schuiven en de achterbank plat te klappen. In de normale situatie is er dus plaats voor ongeveer 4 of 5 personen maar wanneer je voor maximale ruimte gaat kun je met twee personen plaats vinden in de Gladiator. Het canvas dak van de cabine is te openen zodat je ook “open” kunt rijden.5 reacties

Dikke hummer?
Ik hoop dat deze auto er ooit gaat komen, want dan ben ik de eerste die hem gaat kopen, ik vind het jammer dat er niet meer van die auto’s rond rijden ..
hans
Die past echt wel niet in het huidige straatbeeld
@ Cedric: nee, maar een stoere jeep is het wel. Verfrissend, naast alle SUVs!
hip maar toch niets voor mij

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).