Hartge BMW 1-serie met 450 pk

Auteur: , 10 Reacties

De Duitse tuner Hartge, die zich vooral richt op BMW´s, laat tijdens de motorshow in Essen een supersnelle versie van de 1-serie zien: de H1 5.0. Onder de motorkap van de kleinste BMW ligt een V8 uit de M5, die door Hartge op 450 pk is gebracht! De V8 uit de vorige M5 levert normaal gesproken 400 pk, maar na de klassieke bewerking van de koppen en aanpassingen in het motormanagementsysteem levert hij nu 450 pk met een maximum koppel van 510 Nm.


Daarmee bereikt de 1 een maximum snelheid van ruim 300 km/h.
Om de V8 in de BMW 1 te kunnen lepelen, was een compleet nieuw uitlaatsysteem nodig. Het vermogen komt uiteindelijk via Hartge 19-inch wielen met banden in de maat 235/35/19 vóór en 265/30/19 achter. Verder is er een langere eindoverbrenging en een 100 % sperdifferentieel toegepast, afkomstig uit de M3, waarvan Hartge ook de remmen gebruikt (via: autoweek.nl).



10 reacties

De 1-serie met V8 is nu officieel beschikbaar,
zie http://www.mwerks.com/artman/publish/industry_news/article_783.shtml
TE GEK !
Dude….. Die gasten sijn echt raar:P
nu nog 1 met de V10
dat ding blaast
als je zegt dat dat ding veilig is heb je ook wel een pint teveel uit denk ik
lekker detail: als je terugschakelt om op de motor af te remmen voor een bocht krijg je problemen met de balans van de auto en wil de achterkant uitbreken. BMW’s als deze lijken vooral gemaakt voor rijgedrag als dat van Tiff Needell en Jeremey Clarckson. “Always side and sometimes impossibly sideways”

Da’s wel leuk op een circuit maar teveel van het goede op de openbare weg. En iedereen in je omgeving zou ook behoorlijk geirriteerd raken als je regelmatig met piepende banden de hoek om komt zeilen. En wie kan goed genoeg rijden met zo’n auto om de auto onder controle te houden als er iemand blijkt over te steken ergens halverwege jouw slide?

Grappig en een cool stuk techniek maar ook levensgevaarlijk dat ding.
Wil wel eens weten hoe snel die van 0-100 gaat. 3.5 seconde ofzo :P
@Cliff: nee, 4,5 seconden

Filmpje: http://www.autojunk.nl/clips/view/1109

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).