Auto met gevoel: Rinspeed Senso

Auteur: , Geen reacties

Tijdens de Autosalon van Geneve zal het bekende Zwitserse ontwerpbureau Rinspeed een nieuwe conceptcar presenteren. De auto is ontwikkeld in samenwerking met platicfabrikant Bayer en toont een visie op de auto van de toekomst.

Rinspeed en Bayer MaterialScience hebben de auto niet alleen ontwikkeld. Daarbij zijn vele andere partijen betrokken geweest. De Rinspeed Senso is een bijzondere concept die ´gevoel´ heeft met de bestuurder. Daar komt ook de naam Senso vandaan. Dat gevoel wordt letterlijk opgevat want de auto ´voelt´ de bestuurder en speelt hierop in. Zo zorgen diverse systemen ervoor dat de bestuurder goed zit en wakker blijft. Een voorbeeld hiervan is de lichtinval die speciaal wordt aangepast zodat het een positief effect heeft op de bestuurder. Niet alleen voelen speelt een rol in de Rinspeed Senso. Ook andere zintuigen spelen een rol en dit moet een positief effect hebben op de verkeersveiligheid.

Dat de Senso een echte conceptcar is blijkt wel uit de uitrusting maar ook uit het ontwerp. Er is geen dak gemonteerd en de vormen zijn niet bepaald productierijp. Ondanks de conceptfase zijn delen van de auto wel voor de toekomst weggelegd. Ook nu al heeft bijvoorbeeld Volvo een systeem dat zorgt wanneer een bestuurder in een drukke situatie zit dat bijvoorbeeld een telefoongesprek niet binnenkomt of een storingslampje niet meteen begint te branden. In de verte heeft dat wel wat weg van dit systeem.

Tijdens de Salon van Geneve zal de Rinspeed Senso voor het eerst aan het publiek worden getoond, deze opent in maart 2005 haar deuren (bron: autowereld).

Update: lees ook het artikel op autoweek.com of de site van Rinspeed.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).