Terugroepactie Ford GT

Auteur: , 4 Reacties

Terugroepacties lijken een zaak van auto´s voor normale stervelingen. Toch gaan ook de exoten niet vrijuit. De Amerikaanse krant Detroit News meldt dat de Ford GT wordt teruggeroepen voor een mogelijk defect dat de stabiliteit van de auto kan aantasten.

Een onderdeel in de ophanging van de Ford GT kan breken, waardoor een wiel zijn stabiliteit kan verliezen. Ford wijst de beschuldigende vinger naar de toeleverancier van het onderdeel. Alle 448 GT´s die toe nu toe zijn gebouwd, moeten worden nagekeken. Daarvan zijn 111 stuks al in handen van klanten. Ford heeft hen verzocht tot na de inspectie niet in de auto te rijden. Ook de auto bij de dealers mogen voorlopig niet voor testritten worden ingezet, meldt Detroit News.
Ford heeft enigszins haast gemaakt om de GT op de weg te krijgen. De auto was het jubileummodel voor het 100-jarig bestaan van het merk in 2003. In 18 maanden evolueerde de Ford GT van een concept car naar een productiemodel; dat is de helft van de tijd die doorgaans voor deze klus wordt genomen.  (bron gto-magazine).4 reacties

Grappig dat ze nog niks op http://www.topgear.com hebben gemeld, had Jeremy Clarkson niet een GT …
Volgens mij had ie er wel een besteld ja, maar dat zullen ze nu vast niet melden;)
Klopt en hij is ook al afgeleverd en is in de uitzending zwaar in de zeik genomen door die andere twee, bijv het feit dat hij elke dag twee keer moest tanken als hij naar de studio kwam en dat hij in een parkeer garage niet meer in of uit kon stappen aangezien de deuren wat “onpraktisch” opengaan…
hoe kan deze wagen ooit le mans gewonnen hebben
elke ronde moet hij binnen om to tanken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).