Alpina B5 – rijimpressie van een M5 concurrent

Auteur: , 1 Reactie

Sinds jaar en dag bouwt Alpina auto's op basis van BMW's. Een van de laatste modellen is de B5 die gebaseerd is op de BMW 5-serie. Alpina's alternatief voor de M5 heeft een V8 die is gebaseerd op de motor van de 745i. De V8 levert minimaal 493 Pk en katapulteert de B5 in 4,7 seconden naar de 100 km/u. Qua vermogen schurkt de B5 erg dicht tegen de M5 aan, maar de B5 levert veel meer koppel (700NM tov. 520NM). De motor is dan ook niet zo maar overgenomen van de 745i, maar is voorzien van een supercharger.


Lees zeker nog het complete artikel op Autocar, of werp eens een blik in de folder van Alpina (PDF Alert).1 reactie

BMW M6 vs Alpina B6…

Net zoals de Alpina B5 en de BMW M5 kun je ook de Alpina B6 en BMW M6 concurrenten noemen. AMS zette de twee naast elkaar. De iets duurdere (en exclusievere) Alpina heeft 500pk/700Nm, de M6 heeft 507pk/500Nm, dus wat wordt het? M oder B?

Met dank aan…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).