Nieuwe Mercedes G-klasse

Auteur: , 1 Reactie

Precies 25 jaar geleden beleefde de Mercedes-Benz G-Klasse zijn première tijdens een perspresentatie in Zuid-Frankrijk. Het karakteristieke ontwerp, dat gedurende deze 25 jaar vrijwel onveranderd is gebleven hebben ervoor gezorgd dat de G-Klasse al lang de status van klassieker heeft bereikt. Sinds korte tijd is deze G-klasse ook in de USA leverbaar en daar is het een regelrechte hit. Inmiddels zijn de eerste foto's van de opvolger voor de G-klasse opgedoken. De nieuwe G-klasse zal net als zijn oervader moeten excelleren in het terrein. De oude G-klasse werd gebouwd in Oostenrijk, terwijl de nieuwe in Tuscaloosa, USA zal worden gebouwd net als de ML-klasse en de R-klasse.

In tegenstelling tot de oude G is de nieuwe niet volgens NAVO specificaties ontwikkeld, maar desondanks zal de populariteit onder rappers van de nieuwe G er niet minder onder zijn. De G zal leverbaar worden met de 3,5 V6 en 5,0 V8 benzine motoren en ook met de nieuwe 3,0 en 4.0 diesels.

Sindsdien is de robuuste en markante terreinwagen niet minder dan 175.000 maal gebouwd en verkocht. Zijn karakteristieke ontwerp, dat gedurende deze 25 jaar onveranderd is gebleven, en zijn betrouwbare techniek hebben ervoor gezorgd dat de G-Klasse al lang de status van klassieker heeft bereikt. Niet alleen in Europa, ook in Azië, Australië en Amerika is de G-Klasse enorm populair.

Lees meer op autocar.co.uk.1 reactie

“maar desondanks zal de populariteit onder rappers van de nieuwe G er niet minder onder zijn”

Dit waag ik te betwijfelen. Waarschijnlijk wordt de nieuwe G vele meer suburban dan urban.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).