Auto’s natrekken op de website van RDW

Auteur: , 3 Reacties

Veel verzekeraars konden al lang over deze gegevens beschikken, maar vanaf vrijdag kunnen alle Nederlanders via de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) gegevens opvragen van willekeurige auto's. Door het kenteken in te tikken kan onder meer de datum worden nagetrokken waarop het voertuig voor de eerste keer op naam werd gesteld. Sommige mensen zullen het jammer vinden dat er geen persoonlijke gegevens kunnen worden opgevraagd, van bijvoorbeeld die leuke dame die ik in de file tegenkwam.

Het natrekken van persoonlijke gegevens bij een kenteken is iets dat de benzinepomphouders sinds kort wel kunnen. In hun strijd tegen de “zwarttankers” kunnen zij tegenwoordig de persoonlijke gegevens van deze personen achterhalen (overigens wel via de Bovag), om deze benzinedieven alsnog de rekening te presenteren, verhoogd met bijbehorende boete…3 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
een vriend van mij is in elkaar geslagen door een turkse man met kenteken XZ-LF-50. hoe kan ik er achter komen wie het was? dankje alvast
Hallo Remy,

Geef hem aan bij de politie, die kunnen hem oppakken.
Ga geen eigen rechter spelen want dan heb jij dadelijk een probleem
Heb je getuigen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).