Snelle Toyota Corolla

Auteur: , 1 Reactie

Degelijk, betrouwbaar en misschien zelfs saai, dat zijn kwalificaties voor de Toyota Corolla. Nu komt er een echte sportieve versie met 225 pk om zich in de hot hatch strijd te mengen. De Corolla T-Sport is voorzien van een compressor zodat er nu 33 pk extra voor handen is. Het koppel steeg nog sterker van 180 nm naar 250 nm en dat alles bij een lager toerental. De standaardsprint naar de 100 lukt in 7,2 tellen en pas bij 235 km/u houdt het op. Waarschijnlijk gaat de auto 35.000 euro kosten, iets duurder dan een redelijk vergelijkbare Golf GTI of Opel Astra OPC. De Alfa Romeo 147 GTA is bijna 5000 euro duurder, maar met de 3.2 V6 ook een stuk sneller (via autowereld.com).1 reactie

Maar de alfa is ook een HEEEEEEEEEL stuk mooier dan zo’n gare jap

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).