Groen licht voor knipperende remlichten

Auteur: , 2 Reacties

De EU heeft volgens DaimlerChrysler groen licht gegeven voor de montage van knipperende remlichten. Hierdoor is de weg vrij om dit veiligheidsfeature te monteren op nieuwe auto’s. Voor Mercedes betekent dit dat de nieuwe technologie, zoals bij vele nieuwe technieken het geval was, voor het eerst bij de S-klasse in première zal gaan.

Uit recente onderzoeken van Mercedes-ingenieurs blijkt dat de remreactie van automobilisten met 0,2 seconde verbetert als tijdens een noodstop in plaats van het traditionele remlicht een knipperend rood waarschuwingssignaal oplicht. De remweg is daardoor bij 80 km/u ongeveer 4,4 meter korter en bij 100 km/u zelfs 5,5 meter. Deze relatief eenvoudig te implementeren techniek kan dus bijdragen om het aantal kop-staartbotsingen te verminderen (via autotools.nl).2 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Ferdie Gerlo
In slecht zicht omstandigheden zoals dichtemist, opspattend water, fel tegenlicht enz. heeft onderzoek aange
toond dat knipperende mistachterlamp sneller gedetecteerd
word, wanwege hoge lichtdichtheid. zie http://www.ARFF.nl
Download het vraaggesprek:

http://www.littlepieces.org/dood_door_schuld.pdf en U leest de
verschrikkelijke waarheid over het door de overheid met opzet instand
houden van zeer ernstige verkeersongelukken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).