Superdiesels van Mercedes

Auteur: , Geen reacties

In 1935 lanceerde Mercedes-Benz de 260D en dus levert Mercedes-Benz al 70 jaar dieselmotoren. Om aan te geven waar de toekomst heen zou kunnen gaan heeft Mercedes-Benz twee ultrasnelle dieselprototypes gelanceerd: de SLK CDI tri-turbo en de SL 400 CDI bi-turbo...

De SL 400 CDI heeft een 315 pk sterke achtcilinder onder de kap die ook nog eens 730 Nm aflevert. Daarmee sprint de auto in 5,8 seconden naar de honderd. De sprinttijd naar de 100 van 5,3 seconden in de SLK wordt verzorgd door een zescilinder met twee kleine turbo’s en één grotere. Deze triturbo diesel levert 286 pk en 650 Nm.

Via autovisie.nl.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).