Koenigsegg CCR deelt eerste plaats met Porsche 911 GT2

Auteur: , 11 Reacties

Koenigsegg heeft met de CCR het wereldsnelheidsrecord voor productieauto’s gebroken. De Zweedse autofabrikant reed vorige maand 388 km/h op het Italiaanse testcircuit van Nardo. Daarmee gaat Koenigsegg de McLaren F1 voorbij, die op dezelfde baan niet verder kwam dan 386,7 km/h. Helaas moet de Zweedse autofabrikant de eerste plaats delen met de Porsche 911 GT2. Porsche brak namelijk in januari al het record met een speciaal geprepareerde Porsche 911 GT2. Op hetzelfde testcircuit en eveneens met 388 km/h...

De Porsche was weliswaar gemaakt door het Duitse tuningsbedrijf 9ff Fahrzeugtechnik, maar omdat de basis van de supersportauto een ‘gewone’ GT2 is, hebben zij net zo goed het recht op de titel. Een tweede wedstrijd moet bepalen welke auto door het Guiness Book of Records officieel zal worden erkend als de snelste productieauto ter wereld (via autovisie.nl).

Zie ook het nieuws op de site van Koenigsegg.11 reacties

Eerlijk gezegd begrijp ik helemaal niet waarom constructeurs zo graag uitpakken met Nardò-recordrondjes. De McLaren haalde in Zuid-Italië inderdaad 386,7 geijkte kilometers, maar wat dan nog? Is iedereen de legendarische test op het VW-testcircuit te Ehra-Lessien vergeten?
ftp://international.carftp.com/Video_clips/McLaren%20F1%20-%20391%20km-t.avi (391) – lijkt me toch voldoende om de aandacht te trekken…
Dat gezegd zijnde is zowel de 9ff als de CCR ongetwijfeld in staat om de magische 391 op een vlakke baan te verbeteren. Bankings staan bekend voor hun rovende eigenschap wat topsnelheid betreft…
Alles kan altijd beter dus ik kijk vol verwachting uit naar de Bugatti Veyron. Ik zou weleens een wedstrijdje willen zien tussen de GT2, CCR en Veyron…(h)
Djivy, op zich heb je gelijk maar ook al gaat het om minimale verschillen die soms ook niet echt te vergelijken zijn, voor de autofabrikanten levert het toch altijd weer wat gratis publiciteit op…
Ja, dit is dus weer zo’n ongeloofelijke nep vergelijking.
Als je vergelijkingen gaat houden, dan is de koenigsegg de snelste, hij is immers sandaard. Ik kan ook winnen als ik met opgefokte auto’s wedstrijdjes ga houden. (Viper bi-turbo, corvette met dragstermotor a 8.000pk?), houd dan onderscheid in verschillende catagorieen.
de bugatti gaat toch 401km/h
ik bedoel 406
Ook op testcircuit Nardo?
Die Deuren =| Dat gaat echt te ver!
Bugatti is nog steeds niet bevestigd. hij zal overigens zijn snelheidsrekord niet op nardo doen maar op het testterrein van VW in Ehra Lessein!
ik vind op dit moment dat de Koenigsegg de titel moet krijgen omdat de porsche een hevig getuned exemplaar is en niet echt een serieprodukt meer. maar ben wel diep onder de indruk over het enorme potentieel van wat er in de porsche zit om dit te halen!
de nieuwe koenigsegg is 2,4 mil eurotjes dus das de duurste auto
haha geen focking veyron

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).