Pininfarina Birdcage 75 dé topper in Genève

Auteur: , 2 Reacties


Eén van de meest indrukwekkende verschijningen in Genève is de Birdcage 75 van Pininfarina. Ter ere van het 75-jarige bestaan van het designhuis hebben de ontwerpers extra hun best gedaan. De extreem ogende en 4,66 meter lange Birdcage heeft een druppelvormige carrosserie, waardoor de aërodynamica van de auto vrijwel optimaal is...

De twaalfcilinder krachtbron is afkomstig van de straatversie van de Maserati MC12 en heeft een inhoud van 6,0 liter. De motor levert onder normale omstandigheden meer dan 700 pk, maar als de begrenzer er wordt afgehaald loopt het aantal paardenkrachten op tot maar liefst 880 stuks. Exacte prestaties zijn niet bekend, maar de Birdcage moet ’dik’ binnen 4 seconden op een snelheid van 100 km/u zitten. De topsnelheid ligt ver boven 300 km/u (via autotelegraaf.nl en autoindex.org).2 reacties

Ganz Geil!!! Ich finde es sehr schade das mann dieser Ultimus-Schöne Wagen Nie produziert hatte. Verdammt nochmal!
Late reactie, maar in mijn ogen is dit nog steeds een van de allergaafste auto’s ooit ontworpen! Geweldig dat de ontwerper nu naar Saab gaat;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).