PMI-Covini C6W

Auteur: , 5 Reacties

De nieuwe PMI-Covini C6W is een supersnelle Italiaan met 6 wielen! Waarom 6? Meer stabiliteit en comfort op hoge snelheid, betere remmogelijkheden en meer veiligheid... klinkt op zich logisch, jammer dat het er gewoon NIET uit ziet!


De Covini heeft een 4.2-liter Audi V8 met zesbak en haalt de 300km per uur.


De PMI-Covini C6W is de meest typische verschijning op de autoshow in Genève. De producent, Ferruccio Covini, heeft de Tyrrell P34, een 6-wiel F1 wagen uit 1970, als voorbeeld genomen. Lees meer op coviniengineering.com.5 reacties

ik ben het er echt niet mee eens dat het er niet uit ziet. ik vind het een echte supermooie bak een heel origineel en modern
Smaken verschillen ;-) Het heeft wel wat, maar ik vraag me af hoe functioneel het nu werkelijk is.
origineel ok, maar mooi.. smaken verschillen inderdaad!
ik hou bijvoorbeeld niet van tractorpulling
-edit: dream on-
@Wouter (da’s grappig want raad eens wat mijn naam is): Ik neem aan dat het uitbannen van onderstuur(wegglijden over de voorwielen bij het insturen) de voornaamste reden om naar 4 voorwielen te gaan. Meer rubber aan de voorkant levert echter wel een lagere asdruk op, dus ik hoop dat daar in de gewichtsverdeling ook rekening mee is gehouden…anders werkt het niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).