Meer info Landwind (Jianling) uit China

Auteur: , 31 Reacties

De Landwind blijkt ongekend populair, de SUV van Jianling die naar Europa wordt gehaald door Peter Bijvelds roept veel vragen op. Eerder schreven we al over de Frontera uit China, vandaag was zelfs op het NOS nieuws een item over de Landwind. Autoblog.nl zet de laatste feiten op een rijtje...

China maakt een enorme economische groei door, onder andere veroorzaakt door Chinese export. Deze is in de laatste twee maanden met 37% gestegen! Door de lage lonen zijn de mogelijkheden eindeloos, zoals we al weten door de goedkope fabricage van speelgoed, kleding en electronica.

De eerste echte Chinese auto wordt naar Europa gehaald door autodealer Peter Bijvelds uit het Brabantse Erp. De eerste wagens van dit merk zullen dan ook in Nederland verkocht worden. Plannen zijn om al dit jaar 500 exemplaren in Nederland weg te zetten.

Peter Janssen van de AutoRAI branchevereniging zegt zich zorgen te maken over de kwaliteit, de lage prijzen uit China bieden veel kansen maar ook de service moet natuurlijk goed zijn.
Volgens de NOS zeggen kenners overigens dat de Landwind lijkt op de Kia Sorento, beetje vaag wat ze hiermee bedoelden maar waarschijnlijk komt dat vooral door de lage prijs.

Autoweek schrijft vandaag ook dat de op Opel Frontera geïnspireerde terreinauto vanaf april bij Peter Bijvelds in Erp staat. De Landwind moet nog wel door de Europese typegoedkeuring heen. Volgens de importeur zal dat geen enkel probleem opleveren.
Voor de Landwind zijn 2 motoren beschikbaar. De eerste is een 2,4-liter benzinemotor die van Opel afkomstig is. Die levert 125pk en 188Nm trekkracht. De tweede is een 2,8-liter dieselmotor die zijn oorsprong bij Isuzu vindt. Deze krachtbron levert 92pk en een maximaal koppel van 205Nm.
De auto zal als een 2- en een 4-wielaangedreven versie te koop zijn. Bijvelds hoopt de Landwind voor een prijs rond de 16.000 euro te kunnen aanbieden!

De Landwind is een product van de Jianling Motors Company (JMC) in de stad Nanchang. In deze fabriek heeft Ford een aandeel van 30% en Isuzu (van GM) 12%. Het afgelopen jaar produceerde die fabriek 51.383 voertuigen, waaronder veel bestelwagens en pick-ups.

De website geledraak.nl schrijft dat het telefoonnummer van importeur Bijvelds te Erp 0413-211 817 is. Er zijn nog geen folders verkrijgbaar en volgens ons is er ook geen website te vinden…

Als er in April al wat verkocht moet gaan worden dan mag er toch langzamerhand wel wat meer informatie komen over bijvoorbeeld technische specificaties. We wachten af, zodra er meer informatie is dan zal dat uiteraard op autoblog.nl verschijnen…

Foto’s afkomstig van artikel over de Landwind op: Autotrack.nl31 reacties

Fantastisch! Jullie zijn er vlot bij!
Inderdaad meer een Frontera-kloon dan een Sorento-kopie. Het is overigens wel te hopen dat de Chinezen de Frontera basis flink onder handen hebben genomen, want die Frontera was geen beste beurt van Opel getuige de vele klachten van eigenaren. In Engeland is het Perodua en Proton een flink marktaandeel te pakken met gemoderniseerde versies van oude Mitubishi modellen.
geachte heer/mevr
ik had een vraag zou u mij wat meer info over deze geweldige auto
en waar je hem allemaal kan kopen
al vast harterlijk bedankt
bob hensen
Een mooie auto, zodra er meer gegevens zijn, zou ik die graag willen ontvangen.
mvg
Marcel Kok
Op de site van Bijvelds staat meer info en contactgegevens: http://www.jmclandwind.nl
george coriat
please send specifications on SUV LANDWIND.
Piet Versluis
Op het eerste gezicht wat de fotos aangaan een aardige kar i.v.m. mijn dwarslaesie heb ik een automaat nodig, mijn vraag is komt er ook een automaat op de markt, zoja wanneer en de ongeveer prijs. graag een reactie. bij voorbaat hartelijk dank. mvgr. P.B.C Versluis
maarten van hoeve
Mooie auto voor waarschijnlijk ook een goede prijs. Zou ook graag informatie ontvangen zodra deze beschikbaar is
Mensen dit is een weblog! Informatie haal je gewoon bij de dealer of importeur. In het artikel staat nota bene de link naar de site van de importeur: http://www.jmclandwind.nl
ok dan, you tell em Nick ;)
De rij-impressie lijkt trouwens niet veel goeds te voorspellen
http://www.autoblog.nl/archive/2005/03/15/primeur_rijimpressie_landwind
Graag bedrijven in de achterhoek

groet martin
Volgens mij zit de enige dealer in Erp, dat is importeur Bijvelds…
Het lijkt erop dat er ook een 2 liter benzinemotor beschikbaar is.

Greetz Jurgen
auto-centrum sa
Welcom! We are the firm with the 15 history in moto branch. We are interested in toking the cooperation in the matter off seling the cars your offer(Landwind) in Poland. Sent us your offer, pleace. We with the best regards
Well, nice to see that there is also a lot of interest from Poland for the Landwind, you should check http://www.jmclandwind.nl for more info on selling cars for your country!
Kurt Kuchenbecker
We are Interestind to sell and to have the representation for South America / Peru and Bolivia .Send please your offer and contact to Jianling in China for talks about .
leuke foto-s van de jian -ling ik wacht wel af waneer hij op de markt komt dan zal ik zeker rondneuzen groetjes joop
:-)
zou graag veel meer willen weten over deze prachtige auto heb ook heel veel belangstelling om er een te kopen
Kfz-Technik Haring GmbH
Dear Bijvelds,

Our company is a free car dealer and we are interested in VW, Audi, Seat, Skoda and also for the new Landwind from China. Please send us Information in German or in English.

Yours sincerely

Kfz-Technik Haring GmbH
business manager Karl Haring
In plaats van een blog zouden jullie beter een of andere groothandel in chinese autos beginnen :-)
Tenslotte is Pon ook op een dergelijke manier aan zijn collectie Porsches geraakt. LOL
Haha, inderdaad! Die Landwind is weer ergens in het nieuws geweest, Polen of Belgie ofzo en vervolgens vinden mensen dit artikel. Er is al een tijdje geen nieuws meer van de importeur, misschien toch eens navragen…
Rutger van der Maar
Voor meer info over Landwind en andere Chinese merken:
http://members.home.nl/jvandermaar/myweb3/
… en Isuzu (van GM) 12%. ISUZU VAN GM??????? Volgens mij niet..
Volgens mij wel! Op dit ogenblik maken onder meer Chevrolet, Opel, Isuzu, Subaru, Suzuki, Hummer, Saab en anderen deel uit van GM.
Ik vindt hem een leuke auto en als de prijs het geen is dat is opgegeven vindt ik dat heel goed. ik zou graag meer info willen dus wannner de auto’s er zijn.
De motoren die Landwind gebruikt zijn niet van Mitsubishi en Isuzu, het zijn copien. De motorcodes in de brochure gemeld zijn bijv. nooit door Isuzu geproduceerd.
14/09 Chinese auto levensgevaarlijk
De nieuwe Chinese terreinwagen Jiangling Landwind is levensgevaarlijk. Een frontale botsing met een snelheid vanaf 64 kilometer per uur zal de bestuurder van de wagen niet overleven.

Dat stelt in elke geval de Nederlandse tegenhanger van VAB en Touring, de ANWB. De auto is zo gevaarlijk dat de automobielorganisaties in Europa een verbod zouden willen opleggen. De wagen rijdt bij onze noorderburen al rond. In Belgi├ź had auto-importeur Cardoen contact met Jiangling, maar van een contract is nog geen sprake. De Antwerpse auto-importeur stelt de wagen enkel te willen lanceren als die voldoet aan alle Europese kwaliteitseisen. “Zolang Cardoen die kwaliteitswaarborgen niet heeft, zal ze het merk niet op de Belgische markt aanbieden”, luidt het in een mededeling.

De Chinese auto heeft het technisch niveau van zo’n dertig jaar geleden, meldde de ANWB woensdag. In de meer dan twintig jaar dat de Nederlandse organisatie over crash-tests publiceert, heeft een voertuig naar eigen zeggen nog nooit zo slecht gescoord. Bij een frontale botsing wordt het compartiment van de bestuurder volledig samengedrukt. De chauffeur zou volledig klem komen te zitten tussen het dashboard, het stuurwiel en de stoel. Het stuur schiet via het hoofd van de bestuurder tegen het dak. Bij een zijdelingse botsing zou iemand ernstige verwondingen aan zijn hoofd krijgen. Ook de rijeigenschappen zijn beneden peil en de Landwind is slecht voor het milieu, aldus de ANWB.

De Chinezen zijn dit jaar voor het eerst present op het autosalon van Frankfurt, dat dinsdag van start ging. De Landwind is wel goedgekeurd in Duitsland, waar de keuringseisen minder streng zijn. Omdat de wagen daar is goedgekeurd, moeten ook andere landen hem toelaten. De Nederlandse minister van Verkeer kondigde aan een onderzoek te zullen starten om te kijken of ze de terreinwagen niet kan verbieden.
heb je het nieuws gehoord dat de duitse auto industrie niet echt zit te wachten op een concurrent. iedereen is bang voor de verkoopdaling van de eigen merken. aangezien de anwb en nog wat van die officiele organen allemaal onder een hoedje zitten en spelen, zullen ze een nieuwe speler natuurlijk eerst proberen uit te schakelen door te zeggen dat het niet goed is. Denk je nou zelf echt dat de chinezen zo dom zijn dat ze een onveilige auto produceren terwijl het bedrijf voor 30% van Ford is en voor 12% van GM. de chinezen hebben al een grote hoeveelheid kennis en met de steun en know how van de aandeelhouders daarbij weten ze echt wel wat ze doen. Dit is nou echt weer zo een voorbeeld van laster en tegenwerking van de gevestigde orde. Ik denk dat het dus allemaal best meevalt en dat blijkt ook uit de laatste test die ze hebben gedaan, alleen moest de ANWB sdaar weer over zeggen dat de test met 6 of 8 km (hou me ten goede) te weinig is gedaan bij een botsing van 56 of 58 km per uur, daaruit blijkt dus dat het wel veilig is, maar dat ze kost wat kost zoeken naar iets om ze in een slecht daglicht te plaatsen. kom op mensen laten we zelf ook ff nadenken voordat we alles zomaar over nemen uit de krant of van de TV
Zou best een dergelijke auto willen kopen doch garage is wel 45 km van mijn huis af .
Leon van den Bogaert
Heb een 2.4 ltr, nog nimmer problemen ondervonden.
Prima service van de importeur

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).