Naast ESP, EBD, ABS, etc… Nu ook PBA

Auteur: , Geen reacties

Autofabrikanten zijn dol op het bedenken van afkortingen voor technieken die zij toepassen in hun auto's. Zo is tegenwoordig iedere auto uitgerust met LBS (Linker Buiten Spiegel) en dan natuurlijk ook RBS (hoef ik toch niet uit te leggen). In het woud van afkortingen hebben we er nu weer eentje bij: PBA! PBA staat voor 'Predictive Brake Assist', een nieuwe ontwikkeling van de auto-elektronica-afdeling van Bosch. Het gaat hier om een systeem dat de chauffeur moet helpen met remmen, maar gaat daarbij een heel stuk verder dan ABS, ESP en de andere ondertussen klassiek geworden afkortingen...

Als het ACC (Adaptive Cruise Control) vaststelt dat een ander voertuig te dichtbij komt en dat de bestuurder niet onmiddellijk reageert, dan neemt de PBA een voorzorgsmaatregel zonder dat de bestuurder er iets van merkt. Dit door de remblokken naar de schijven te brengen en de remhulp voor te bereiden op een mogelijke noodstop. Als de bestuurder dan inderdaad bruusk moet remmen, zal deze voorbereiding de remafstand verkorten.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).