Audi vs Nissan

Auteur: , 13 Reacties

Nissan heeft een rechtzaak aangespannen tegen Audi over de nieuwe naamgeving van de SUV's binnen het modelgamma van de Duitsers. Audi heeft typenamen gedeponeerd met een Q (zoals de nieuwe Audi Q7). Nissan gebruikt deze letter in combinatie met een getal echter al sinds jaar en dag. De fabrikant wil daarom dat Audi afstand doet van de aanduiding.

Volgens Nissan is het gebruik van Q5 en Q7 door Audi verwarrend voor consumenten, aangezien de Q-benamingen geïdentificeerd worden met de producten van Infiniti (Infiniti levert bijvoorbeeld de Q45 en QX56). Zo schrijft de autotelegraaf.nl.

Mocht Nissan winnen dan wordt dit een forse afschrijving voor Audi, de reclamecampagne van de Q7 draait al op volle gang.13 reacties

Vincent van Bruchem
En wat te denken van Q4 van Alfa-Romeo?
Scherp, geen idee eigenlijk hoe dat zit. Misschien heeft alfa de typeaanduiding ook niet gedeponeerd en zijn ze de volgende;)
En vroeger dan was het nog erger. Dan was er tegelijk een BMW 850 en een Volvo 850 !!! Nu is het gewoon zo dat nissan een Q en 2 cijfers heeft, Audi en Alfa maar 1 cijfer na de Q.
Die Q4 ziet er echt niet uit, heeft alfa nog wel bestaansrecht?
jongens zo kinderachtig van nissan
Nissan en Audi hebben het geschil opgelost in de vorm van een Gentleman’s Agreement; de Q7 mag Q7 heten en een eventuele toekomstige Q5 mag Q5 heten. Verdere afspraken zijn niet bekendgemaakt… Zie http://www.auto-motor-und-sport.de/d/96691
Aangezien Nissan niet erg een aansprekend automerk is en Audi weer wel, zou dit juist beter moeten uitpakken voor Nissan, omdat Q van Audi snel geassosieert zou kunnen worden met nissan(of andersom)Dus ik snap niet waarom Nissam zeurt… :)
Nissan kan er alleen maar beter van worden…heheh
wie denkt er nu aan nissan als je q… zegt?
nissan nu. Wa een imago heeft nissan tov AUDI.
nissan is zoiets als opel of lada
ja tuurlijk,zoiets als lada…
De nissan skyline of de nissan 350Z kun je zó vergelijken met een lada niva ofzo…

Daarbij, IEDEREEN weet dat japanse wagens qua betrouwbaarheid de beste zijn, en ja, zelfs nog veel betrouwbaarder dan jouw afgod “audi”
groot gelijk simonMc, nissan vergelijken met lada enzo, vreemde vergelijking hoor,
met de 350Z en murano en binnekort de infiniti op komst moet nissan zeker niet onderdoen voor een merk zoals audi
Nissan heeft groot gelijk. Infinty is een zeer aansprekend topmerk in met name de USA. Daarnaast is Nissan al vele jaren actief met het ontwerpen en produceren van 4WD en SUV modellen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).