Flitspalen veroorzaken ongelukken

Auteur: , 2 Reacties

Verschillende onderzoeken uit de Verenigde Staten, Canada en Australië, hebben aangetoond dat het aantal fatale kop-staart botsingen toeneemt bij het gebruik van 'rood-licht' flitspalen. Hoewel de cijfers ondubbelzinnig en duidelijk zijn, is het exacte verband echter niet vastgesteld, maar dat laat zich raden, lijkt mij... Je geeft gas om nog net even door oranje te kunnen glippen, maar dan ineens zie je die filtspaal staan, dus vol op de rem..., resultaat..., ik hoef het niet verder uit te leggen...

Lees meer op thenewspaper.com (via jalopnik.com).2 reacties

Als je door oranje glipt hoef je niet bang te zijn voor zo’n flitspaal; zo’n ding flitst toch alleen bij rood? Een oplossing voor als mensen het verkeerd inschatten (doen we allemaal wel eens) zou kunnen zijn die flitspalen pas 2 seconden na het op rood springen te activeren. Hoef je niet meer alsnog op je rem te gaan staan met het risico dat een bellende bumperklever achteropknalt. Voor het overige vind ik deze flitskasten een prima garantie dat ik wel gewoon lekker hard kan optrekken bij groen zonder bang te hoeven zijn dat iemand van links of rechts nog even door rood komt zeilen.
ja

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).