Auto op lucht

Auteur: , 5 Reacties

Na het succes van de Prius, heeft het Koreaanse bedrijf Energine Corporation een prototype ontwikkeld wat een stapje verder gaat. De hybride auto loopt op gecomprimeerde lucht of een electromotor. De pneumatic-hybride electric vehicle (PHEV) is ontworpen om tot 20 km/u alleen op lucht te rijden, daarboven helpt de electromotor een handje. Dit is niet de eerste poging om een auto op lucht te laten lopen, ook het Franse bedrijf MDI is daar mee bezig. Zij verwachten in 2006 een auto op de markt te brengen voor ongeveer 10.000 euro. Probleem bij dit soort auto's is de beperkte actieradius. Een mooie innovatie lijkt mij dan ook om de auto op te laden door je airbag af te laten gaan. Heb je alleen stevig muurtje, boompje of de auto van de buurman voor nodig.

Lees meer op cnn.com5 reacties

Kan alleen maar toegejuigd worden, hopelijk kopen de mensen zoiets, want alles hangt daarvan af
Dit is tenminste een voortreffelijk model, wat van MDI niet kan gezegd worden,dat vind ik heel jammer van MDI
Volgens wat ik gelezen heb zou de MDI zo’n 2000 km kunnen rijden op 1 tank perslucht. De reeds behaalde maximum snelheid zou 130km/u zijn, maar de modellen die op de markt komen zouden meer als stadsauto’s gezien moeten worden. Er bestaan ook modellen met een laadbak. Die zijn bijv. een mooie oplossing voor de gemeentelijke plantsoenendienst.
2000 km op 1 tank…. geloof je het zelf
200km met snelheid 110km/u

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).