Video TVR Cerbera Speed 12

Auteur: , 4 Reacties

De TVR Cerbera Speed 12 werd ooit gelanceerd om een van de snelste straatauto's te worden. Na een testrit besloot TVR dat de Speed 12 waarschijnlijk toch te gevaarlijk zou zijn voor de openbare weg en dus is de auto nooit officieel op de weg gekomen. Een Engelse enthousiasteling wist TVR na veel onderhandelingen toch zo ver te krijgen en heeft het enige straat exemplaar kunnen kopen.

Het videofragment heeft het magazine EVO gemaakt van hun test van de Speed 12 op het South Circuit van Silverstone. De auto is al erg snel ondanks dat de motor waarschijnlijk begrensd is op zo’n 5750rpm en de Speed 12 niet de volledige 880pk levert. Even ter vergelijking een Ferrari Enzo heeft 660 pk…

De 880 pk worden geleverd door een 7,7liter V12 die is opgebouwd uit 2 Speed Sixes. Bekijk de video hier.4 reacties

zeer mooie wagen mooie snuit mooie kont kortom bloedmooie wagen
ik zou er wel een wille
Alleen nog een supercharger-tje erop en…Goodbye Veyron!
Prachtig apparaat. Heeft geen turbo s nodig om de Veyron te pakken dacht ik. Ik denk dat met uitgekiende tuning je wel degelijk in de buurt kunt komen met 900 pk.
Ik denk dat je alleen met een laag gewicht de Veyron al makkelijk voorbijgaat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).