Exelero: Maybach coupé

Auteur: , 2 Reacties


Het Exelero studiemodel is een coupé op basis van de Maybach. De auto is ontwikkeld door Fulda om een hogesnelheidsband voor straatauto´s te testen. Maybach is hiervoor benaderd om samen te werken met 2 professoren en 4 studenten van de technische hogeschool in Pforzheim. De krachtbron van de Exelero levert 700 pk en meer dan 1.000 Nm koppel, leuk afstudeerprojectje!

Door de ontwikkeling van de wagen heeft Fulda een band in handen voor een straatauto die 350 km/u aankan, de maten zijn 315/15 ZR 23 (via: autoweek.nl).2 reacties

leuke cijfers maar het blijft een logge maybach die men doet lijken op een lijkenwagen
ik vind het een geweldige auto en zo hem zeker op de weg een x willen zien ondanks dat ie kans heel klein zal zijn. net als de andere Mabacy S57 is dit ook een zieke bak. het zal vast een concurentie worden voor de Bugatti 16.4 Yerron

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).