Mille Miglia 2005

Auteur: , Geen reacties


De Mille Miglia, die van 19 tot en met 22 mei wordt gehouden, is een race voor historische automobielen. Let wel: dit is waarschijnlijk de beroemdste wegrace uit de historie van de autosport. Dit jaar rijdt voor het eerst een Wanderer W 25 K uit 1936 mee, een roadster uit de historische collectie van Audi Tradition. De wagen zal 1000 mijl rijden van Brescia naar Rome en terug.

Dit jaar is het tevens vijftig jaar geleden dat de Britse équipe van Stirling Moss en Denis Jenkinson de snelste tijd ooit neerzette met een Mercedes-Benz 300 SLR. Dezelfde Mercedes-Benz 300 SLR én Stirling Moss maken dit jaar opnieuw hun opwachting. Moss wordt ditmaal geassisteerd door voormalig Formule 1-coureur Jochen Mass, aangezien zijn voormalige teamgenoot inmiddels overleden is.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).