Als Mozes niet naar de berg komt, dan…

Auteur: , Geen reacties

Onlangs werd op autoblog.nl nog geschreven over het streven van Rusland dat in 2010 drie van elke vier verkochte auto's van Russische makelij moet zijn. Hier speelt DiamlerChrysler handig op in. Onder het mom van "Als Mozes niet naar de berg komt, dan komt de berg wel naar Mozes". DaimlerChrysler wil vanaf eind dit jaar auto’s bouwen in Rusland. Dat heeft het Kremlin medegedeeld. In het persbericht wordt topman Jürgen Schrempp geciteerd na een gesprek met de Russische president Vladimir Putin. “Als ik nog enkele twijfels had over de ontwikkelingen in Rusland dan zijn ze na de ontmoeting weggenomen,” aldus Schrempp.

DaimlerChrysler maakt geen geheim van de ontmoeting en de woordvoerder van het autoconcern bevestigt de gesprekken. De functionaris laat weten dat het om Mercedes-modellen gaat, maar geeft geen verdere details prijs. DaimlerChrysler beraadt zich nog over de mogelijkheden van de productie. Zowel een eigen fabriek als een joint-venture met een lokale autobouwer worden overwogen. Voor de locatie komen St. Petersburg en Moskou in aanmerking.

De Russische automarkt is in beweging. In 2003 kochten 1,21 miljoen Russen een auto. Vorig jaar verlieten 1,4 miljoen auto’s de showrooms. (bron: autotelegraaf.nl)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).