Bristol Fighter S smijt met pk’s

Auteur: , Geen reacties


Autofabrikant Bristol uit Groot-Brittannië, zal niet bij iedereen even bekend zijn. De excentrieke auto's die het merk levert, worden niet via dealers verkocht, maar uitsluitend via de fabriek. De Fighter werd voor het eerst in 2002 getoond en is voor Bristol-begrippen dus het nieuwe model. De auto is nu voorzien van een aangepaste motor uit de Chrysler Viper. Binnenkort gaat deze 'S'-versie van de Fighter in productie met een maximaal vermogen van 660 pk...

Bijzonder is dat de Fighter S zijn maximale vermogen pas op hoge snelheden bereikt. Normaal heeft de S de beschikking over 628 pk; het extra vermogen komt volgens de fabrikant vrij door aërodynamische overdruk in het luchtinlaatsysteem.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).