Ford heeft plannen voor een “Monster” Focus RS

Auteur: , 9 Reacties


Het ziet er naar uit dat de volgende generatie Ford Focus RS, zal worden uitgerust met een 350 pk sterke 3.0 liter V6 van Volvo. Hiermee kun je bij het stoplicht rustig een sprintje trekken met de BMW M3, zonder dat je al na enkele meters blozend moet afhaken. De nieuwe Focus RS moet namelijk een M3 killer worden...

Toch blijf ik het een wereld van verschil vinden. Een M3 toch vele malen meer allure dan een Focus (maar smaak is heel persoonlijk). De nieuwe Ford Focus RS staat vooralsnog gepland voor 2007. Er sullen 3 motor varianten beschikbaar komen, variërend van 235 tot 350 pk .

Lees meer op: Pistonheads.com (via: Autoblog.com)9 reacties

Sir Smokalot
Tsja, 350 pk uit een high-pressure turbo…
Het topmodel Mitsubishi Lancer Evo VIII trekt nog meer pk’s uit een 2-liter blok. Maar voor mij zit er nog wel een verschil in of je de pk’s uit een atmosferische motor of uit een geblazen exemplaar haalt…
(Ik verwacht trouwens dat BMW met haar nieuwe M3 weer fors over die 343 pk heen gaat. M5 ging ook van 400 naar 507 pk…En waar ben je dan met je focus ??:))
Waarschijnlijk zal de nieuwe M3 een 4.0 liter V8 krijgen, goed voor 400 peekaatjes… http://www.autoblog.nl/pivot/entry.php?id=729
Dan zwaaien we nog wel even vriendelijk naar de Focus, voordat we ‘m zoek blazen…
bek houwe teringlijer
“Het topmodel Mitsubishi Lancer Evo VIII trekt nog meer pk’s uit een 2-liter blok. ”
“…En waar ben je dan met je focus ??”

En denk heel wat Eurootjes rijker?
Dat vind ik nou echt weer van die opmerkingen van zogenaamde “autokenners”.
Dan gaan ze een Focus met een M3 vergelijken…….duhhhh!!
Ten eerste kost een M3 veel meer, en een M3 is veel zwaarder dan een Focus.

Dan daarbij komt dat als je een Focus goed tuned, zal je het misschien niet winnen van een M3. Maar je kan hem wel goed zieken………….met “maar”een Focus.

En een Evo??? zo’n computer stofzuiger?? Laat me niet lachen, die rijden we met een Cosworth al aan stront. Ja Ja techniek uit de jaren 90-tig !!

Nee, je moet geen appels met peren vergelijken……..
Leuk allemaal, die peekaas. Ware het niet dat die oh zo machtige M5 door menig Subaru aan bagger wordt gereden.

Dus laten Ford en BMW eerst maar eens met grafieken komen in hoeverre dat vermogen wordt afgegeven in het toerengebied, gegevens over het koppel, en natuurlijk harde tijden.
weer zo’n vergelijking met een M5……….dat weegt toch veel te zwaar.

En de afgegeven NM is bij een te hoog toerental, dat kan nooit op tegen een Turbo Subarel.
Ik ken verscillende jongens met een Subaru, maar 1 die sneller is als een goed getunde Cosworth moet ik nog tegen komen.
Zelfs niet op Zandvoort waar ze samen tegen elkaar racen.
Het is jammer dat Ford naar een atmosferische V6 grijpt… Het is jammer dat het niet de strijd aangaat met de FQ400… Kom op Ford! Bestel gewoon een paar Cosworth gebaseerde blokjes bij Julian Godfrey met nieuwe turbo en electronica en wat nikasil liners en dan worden er makkie 400 betrouwbare pk verkregen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).