Nu ook electronische invoeghulp

Auteur: , 1 Reactie

De laastste tijd lezen we regelmatig dat autofabrikanten bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe technieken die het autorijden nog veiliger moeten maken. Enkele voorbeelden zijn een snelheidsadviseur, een file assistent, Car2Car communicatie en een parkeer assistent. Aan dit rijtje van nieuwe ontwikkelingen kunnen we nu de 'invoeghulp' toevoegen. Invoegen op de snelweg kan, wanneer het erg druk is, een lastige taak zijn. Je moet een goed beeld krijgen van de omgeving van de auto. Volkswagen werkt aan een systeem dat dat beeld geeft.

Volkswagen is bezig met een uitgebreide ontwikkeling voor diverse veiligheidssystemen. Het ´Perception of vehicle surroundings´ is daar één van. Het systeem komt er kortgezegd op neer dat er een beeld van 360 graden rond de auto wordt gemaakt. Met behulp van sensoren wordt gekeken of er zich ook andere voertuigen rond de auto bevinden. Een computer gaat deze gegevens omzetten en zodoende krijg je een perfect beeld van de omgeving van de auto.

Lees meer op autowereld.com.1 reactie

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Geloof me, binnen 50 jaar hoeven we alleen nog maar in de auto plaats te nemen. De rest gaat dan vanzelf. Saai hoor I-) Misschien hebben we dan wel een vette XBox VII aan boord, om de saaie rit te doden met een spelletje Need For Speed Hot Persuit deel XII. Eén voordeel: Waarschijnlijk dan ook geen file’s meer en automatisch bumperkleven is dan tot de standaard verheven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).