S600 CDI & Maybach diesel?

Auteur: , 2 Reacties


Op het AutoWeek forum ging het gerucht dat er een Maybach diesel zou komen en dat werd prompt ontkend op de Autoweek site zelf. De Personal Liasion Manager van Maybach en Mercedes McLaren in Nederland, Robert Scheerboom, ontkent nadrukkelijk dat er een Maybach met dieselmotor komt. “Maybach wordt voornamelijk verkocht in Amerika en het Middenoosten. Daar is nauwelijks vraag naar diesels en al helemaal niet in het segment van Maybach." Hij vervolgt: "Ook het gunstige brandstofverbruik van een diesel speelt bij Maybach-kopers geen rol.

Waarschijnlijk is het gerucht de wereld ingekomen omdat Mercedes bezig is om voor de volgende generatie S-klasse een V12-diesel te ontwikkelen. Die staat voor 2007 op de kalender en zal naar verwachting een vermogen hebben van 400 pk. Scheerboom: “Dat is voor een Maybach véél te weinig.”

Niet voor Thomas Weber, lid van de DaimlerChrysler board, die bevestigde: “We will use a diesel in the Maybach.” (via autocar.co.uk). Vreemd verhaal…

Het goede nieuws is waarschijnlijk wel dat er een S600 CDI komt met 400pk en een koppel van 900nm. Ook komen er wat gespierde AMG versies zoals de S63 AMG en S65 AMG, genoeg lekkers voor liefhebbers dus.2 reacties

FAYA FAYA!!!!!!!!!!!!!!
NOU DAAR KAN DE BMW M6 NAAR FLUITE OM EERDER BIJ DE FINISH TE WEZE
:-?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).