Ferrari Super Enzo

Auteur: , 9 Reacties

Op het Fiorano circuit, de eigen testrack van Ferrari, is een gemodificeerde Enzo gespot. Al een tijdje gaan er geruchten dat er een Super Enzo komt en het testwerk lijkt nu te zijn gestart. De aanpassingen aan de Super Enzo lijken met name bedoeld om de Enzo beter op het circuit te kunnen gebruiken. Zo hebben de katalysator en vier uitlaatpijpjes plaats moeten maken voor twee rechte pijpen, een voor iedere cylinderbank.


Voor is een NACA duct te zien, zodat de motor voorzien kan worden van meer koele lucht en ook de voorspoiler is aangepast voor een betere luchtstroom. De 6 liter V12 is aangepakt en levert nu 850 pk. Om deze extra kracht aan te kunnen zijn de versnellingbak en remmen aangepast en krijgt de Super Enzo een grote achterspoiler mee.

Lees meer op italiaspeed.com.9 reacties

Sir Smokalot
En terecht!
Zo’n standaard Enzo komt natuurlijk ook voor geen meter vooruit met zijn 600+ pk!
Als ze nou nog een paar turbo’s, nos en een Fast & the Furious sticker er op plakken wordt het helemaal een beest! En een paar vette spinners mogen natuurlijk ook niet ontbreken :).

(ik zie er eigenlijk de logica ook wel van in; het blijft toch voornamelijk het speelgoed van verwende sjeiks en andere oliemiljardairs. Voor hun kan het niet extreem genoeg natuurlijk. Waarom zou je immers met 380 km/h door de woestijn scheuren als het ook met 420 kan?)
Het ligt in de mens om zijn grenzen te verleggen.
En Ferrari kan het natuurlijk niet laten gebeuren dat ze straks tweede of derde viool spelen naast een opgeblazen vw (of Bugatti, what’s in a name), een op stapel zijnde snellere Murcielago en privateers zoals Koenigsegg. Als je daarbij telt dat een tien jaar oude McLaren GTR rondjes rijdt rond een Enzo…
Hopelijk doen ze ook iets aan het gewicht, al zal dat moeilijk worden als ze ook met vierwielaandrijving gaan beginnen
Ook de “concurrentie” (laten we het maar zo noemen) van de Maserati MC12 is er. Als je ziet naar Top Gear is de MC12 sneller dan de Enzo dus er moest wel iets gebeuren aan die trage, huidige Enzo!
Sir Smokalot
Hehe, in die Maserati ligt hetzelfde blok als in de enzo hoor…. ZO trekt ferrari er nog wat extra euro’s uit.
En die laptimes zeggen me weinig, het is nou niet echt het meest objectieve programma, maar wel leuk!
De Maserati MC12 heeft bijna hetzelfde blok als de Enzo, o.a. de cylinderkop is anders. Daardoor heeft de Maserati een minder hoog topvermogen 630 ipv. 660 pk, maar meer trekkracht onderin. De aerodynamica van de MC12 is ook heel anders, met name doordat de MC12 een stuk langer is dan de Enzo. Het gehele pakket is wat meer op circuit gebruik ingericht. Kortom het zou best kunnen dat de Maserati op bepaalde circuits sneller is dan de Enzo, maar Topgear’s rondetijden zijn daarvoor niet zo’n hele strakke indicatie. Dat ben ik wel met Sir Smokalot eens, er schijnen bijvoorbeeld ook verschillende rijders onder naam Stig te rijden.
keislair nieuwhoff
een mc-12 is puur voor op het circuit ontworpen en daarna is er een versofte versie gekomen voor op straat. de enzo heeft alleen voor testwerk een circuit gezien en is verder louter voor de straat ontworpen. dan is het ook niet zo gek dat een mc-12 een snellere tijd neer zet dan de sterkere enzo. maar de eer blijft bij ferrari, er zitten immers vrijwel hetzelfde blok in! met de komst van de super enzo zal ferrari de wereld laten zien dat formule-1 ook met 2 personen (naast elkaar) indrukwekkende tijden kan laten zien. tijden die, zoals de specs nu laten zien erg indrukwekkend zullen worden (mits ferrari niet de fout gaat maken om hem te soft te maken)
het verschil tussen de mc12 en de enzo bedraagt 0.1 seconde, dat is dus als je de bocht net iets ruimer neemt. die autos zijn dus eigenlijk gewoon hetzelfde, alleen reed the stig met de mc12 net iets beter.
dit ding is dus de Ferrari FXX geworden na nog wat aanpassingen, ik heb hem al gezien, de FXX en hij is in het echt heel erg groot (althans… dat vind ik) maar wel ongelofelijk gaaf, echt ferrari
de gewone enzo vind ik nog toffer.
de tofste is wel de buggati
al die autos zon zogezegd de killers

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).