Snelheidsbegrenzer voor bestelbusjes

Auteur: , 2 Reacties

Bestelbusjes moeten een snelheidsbegrenzer krijgen die ervoor zorgt dat ze niet harder dan honderd kilometer per uur kunnen rijden. Minister Peijs (Verkeer en Waterstaat) voert overleg met het bedrijfsleven om afspraken te maken over de invoering ervan op alle bestelbusjes. Als dat lukt, is een wetswijziging niet nodig. Hoewel het aantal ongevallen met bestelbusjes vorig jaar plotseling is gedaald, zijn die voertuigen relatief vaak bij ongelukken betrokken. Het aantal slachtoffers onder inzittenden van bestelbusjes is afgenomen van 55 doden in 2003 tot veertien vorig jaar. Bestelauto's waren vorig jaar 61 keer betrokken bij een dodelijk ongeval, tegen 157 keer in 2003. Het ministerie doet onderzoek naar de oorzaak van die opmerkelijke daling.

Een ander plannetje is om snelheidsassistent in te gaan voeren. Dat is een apparaat dat de bestuurder automatisch inlicht over de geldende maximumsnelheid en moet voorkomen dat bestelbusjes met een snelheidsbegrenzer in de bebouwde kom, waar de maximumsnelheid lager ligt dan honderd, toch nog veel te hard rijden.

Briljante plannen, maar wat bewerkelijk om uit te voeren. Bij wegwerkzaamheden mag je vaker wat minder hard en als het regent is de limiet wellicht weer te hoog. Onderhoud van de wegenkaarten met alle snelheidsbeperkingen is bepaald geen klein klusje. Erger nog is dat straks bestelbuschauffeurs niet meer worden geacht zelf na te denken en dat is nu juist de oorzaak van veel ongevallen (bron: nu.nl).2 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Sir Smokalot
Alsjeblieft zeg doe me een lol!
Ik ben al blij genoeg als ik in Enschede heb gewerkt en dan via Duitsland met 175 richting Groningen kan rijden…
Bovendien gaat dat de staat erg veel geld kosten, want raad eens welke auto’s de meeste flitsboetes krijgen: precies, bestelbusjes!
Een buttplan in een tijd dat autootje pesten gemeengoed wordt!
Ik zeg er verder niks meer over…:(
deze heeft geen begrenzer in ieder geval.

Een VW bus met het blok van een Porsche 996 turbon (schijnt). Wat het ook is, snel issie wel en de wegligging is ook best goed voor elkaar.
http://videos.streetfire.net/hottestvideos/1/F6BBD779-5CC3-4A6C-AFA9-0E85C33AD4D3.htm

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).