Toyota Celica exit?

Auteur: , 3 Reacties

Toyota gaat stoppen met het sportieve model Celica. Het model kwam in 1972 voor het eerst op de Europese markt en de Celica is sindsdien zonder onderbrekingen te koop geweest! Ondertussen wordt geschreven dat Toyota in Engeland de Celica GT op de markt brengt om te vieren dat deze zomer de GT-One Le Mans racer aanwezig is op het Goodwood Festival of Speed.

Deze Toyota Celica GT was de laatste in Europa die de naam GT droeg. In 1998 zette de auto tijdens de 24-Uren van Le Mans het ronderecord. De GT heeft als in ieder geval een indrukwekkend spoilerpakket, 17 inch wielen, alcantara bekleding en een speciale pook. De techniek van de T-Sport is aangevuld met Vehicle Stability Control (VSC), tractiecontrole en een rem-assistent ook zijn er automatische airco, aluminium pedalen en is de auto flink verlaagd (bron: autoweek.nl).

Of de Celica nu daadwerkelijk gata verdwijnen is wat onduidelijk, de Nederlandse importeur kan namelijk “niet bevestigen”. De Celica heeft overigens zijn voornaamste markt in de Verenigde Staten. Ook daar zal volgens Autoweek het model verdwijnen, het blijkt dat de sportcoupé te veel concurrentie ondervindt van de Scion tC (Scion is het zustermerk van Toyota speciaal voor jeugdigere kopers).

Mocht de Celica echt verdwijnen en wil je toch nog optimaal willen genieten van de vormen die de wagen heeft, kijk dan af en toe op tccn.nl (de Toyota Celica Club Nederland). Ze hebben daar de Celica foto van het jaar verkiezing 2005, jammer dat de foto’s niet meer worden bijgehouden. Alternatief is de newcelica.org gallery.

UPDATE: de verkiezing van 2007.3 reacties

Audi zal met de 2005 Le Mans R8 ook aanwezig zijn op het festival, fourtitude heeft een artikel: http://www.fourtitude.com/news/publish/Tradition_News/article_1405.shtml
en Porsche neemt een stukje geschiedenis mee naar Goodwood:
http://www.pistonheads.com/news/default.asp?storyId=11053
Bij toeval zie ik u tekst waarvoor mijn dank

De verkiezing 2007 is inmiddels gesloten en staat nog online
http://www.tccn.nl/15-celicafoto/cfoty2007.htm

Mogelijk kunt u de link aanpassen?

Een nieuwe is in aantocht zodra de eerste leden weer foto’s insturen

Groet,

Jan Kol Jr.
Toyota Celica Club Nederland
@J.Kol: ok, bedankt! Ik heb de link aan het artikel toegevoegd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).