Werkelijk bezopen: Lada komt met nieuw model!

Auteur: , 16 Reacties

Wanneer het bericht op 1 april zou zijn geplaatst zou ik het meteen af doen als een flauwe grap, maar jammer genoeg is het écht waar: Lada komt nog dit jaar met een nieuw model, de Lada Kalina. Gravend in mijn herinneringen vraag ik mij af wanneer ik voor het laatst een Lada heb zien rijden. Daarbij vraag ik mij ook sterk af hoe een stereotype Lada rijder eruit ziet. Is er werkelijk nog een doelgroep te vinden. In 2004 werden in totaal 54 Lada's op kenteken gezet. Tot en met mei van dit jaar zijn dat er al 33. Lada Holland heeft als doel dit jaar in totaal 150 auto's te verkopen. Sjonge jonge jonge, de lat wordt op deze manier wel heel erg hoog gelegd...

Toch is Lada erg serieus. Voor het nieuwe model heeft het Russische merk het distributienetwerk in ons land uitgebreid met maar liefst 7 nieuwe dealers. Ik denk dan: “Jongens, kappen nou, zo zonde van de investering” (via autoweek.nl).16 reacties

NEEE!!! The pain, the unstopable pain! wat een vreselijke wagen!
Haha, inderdaad!
150 auto’s is wel erg ambitieus, dat is maar liefst 300% stijging… ben benieuwd
Sir Smokalot
Ik heb er vandaag nog een zien rijden!
Tussen Oldenburg en Westerstede, op de A28 in Duitsland.
Aan boord waren een oude opa en zijn eega.
Verder heb ik het afgelopen jaar nog geen lada’s gezien nee…
geef mij dan toch maar een niva
Gasten doe noermaal, Lada is supervet! Voor €8999,- een wagen met 450L kofferbak, elektrische ramen, deurvergrendeling, stuurbekrachtiging, airco enzovoort.
Dit nieuwe model krijgt zelfs verwarmbare stoelen! Flikker dan mar op met je Japanners en Fiatjes :x
5 euro
5,50 Euro
Mensen hebben vaak niet in de gaten dat ze een Lada zien rijden aangezien deze niet als zodanig wordt herkent. De huidige Lada’s zien er veel ‘moderner’ uit dan de oudere generatie. Rest wel dat ze qua uiterlijk zo’n 10 tot 15 jaar achterlopen op andere merken…
Och, voor een goeie prijs zijn er altijd mensen voor te vinden. Grappig is wel dat dit de grote(!) concurrent wordt voor de Dacia Logan!
“Rest wel dat ze qua uiterlijk zo’n 10 tot 15 jaar achterlopen op andere merken…” en niet alleen qua uiterlijk hoor!
Rest wel dat de modellen die jullie knnen zo’n 20 jaar oud zijn XD
de modellen van lada ook de 110 serie worden regelmatig niet eens herkend als lada, veel van de flapdrollen die hier negatief schrijven hebben zelf niet eens het geld voor een lada, maar zijn vaste klant bij lenen.nl
De echte lada rijder betaalt uit eigen zak zijn auto
Kijk, die Heller mág ik wel!
Want daar staat nou eens een reactie die hélemaal waar is: Flapdrollenpraat!
Opscheppen over je 6e hands BMW-met-geleend-geld mag bést; maar kleineer dan niet mensen die schijt hebben aan status en op basis van rationele argumenten in zo’n heerlijke (jazeker!) Lada 110 gaan zitten met hun gezin + bagage in plaats van een (bijvoorbeeld) KIA Picanto tupperware bakkie waarbij zij zélf voor kreukelzone spelen, daarin ondersteund door maar liefst 2 airbags van het formaat Durex XL….
En ík kan het weten, want ík heb 100.000km in 2 jaar gereden met zo’n Lada “fricandel” Bijval en positivisme was onderweg mijn deel!
Lees voor mijn bevindingen autoweek “my review” “Lada 110 8V” en huiver…
Dan kun je dit merk toch écht niet meer afkraken zonder zelfs maar een proefrit te hebben gemaakt!
Er zijn legio “premium merken” die het véél slechter doen…..

Met name de pers kan niet nalaten om een LADA af te zeiken, en iedereen die dit leest papegaait de pers na.
Allemaal valse schaamte! Zo koopt ook NIEMAND bij de Aldi (10.000 filialen) Zeeman, Wibra etc.
Mooi? Kwestie van smaak, maarre…. hoe mooi is een Yaris verso, Kangoo, BMW 1?
Geloof me: ik heb bést geld voor óók een BMW 3 serie van 1994, zélfs voor een nieuwe, mét petje erbij…..Ik heb het er simpelweg niet voor óver om een bak méér geld uit te geven om mijn buurman de ogen uit te steken, danwel mijn medeweggebruikers eruit te trekken!
Diegenen die zich beter voelen door hierover te schamperen gaan hun goddelijke gang maar….
Mensen mét verstand gaan lekker naar de dealer om te proefrijden!
Wahoe! Ik ben dus 1 van de 54! Ik heb een LADA 111 uit 2004 met extra achterbank, want ik heb 4 kinderen. Kostte me een jaar geleden 4000 euro, er stond ook 4000 km op de teller. Ik rij voordelig en lach elke randdebiel die een kapitaal leent voor een doorsnee Astra Corsa of whatever uit. HAHAHA, bij deze.
lada vs dacia. als je al naar het uiterlijk kijkt dan denk ik dat dacia wint. renault moet nog de investering van 489 miljoen euro (modernisering fabriek roemenie) zien goed te maken met de verkoop van 700000 dacia’s per jaar. lada heeft de fabriek al klaar. toch kan het dacia beter gaan, want ze verkopen beter, en het product is bij de tijd.
De winst marge op een dacia logan moet toch minimaal zijn. heel knap om zo’n auto voor een vanaf prijs van €8450,– aan te bieden. De kalina moet toch goedkoper kunnen als je naar het design kijkt. De vanaf prijs van zo’n €5000,– incl alles, want meer kan je niet voor zo’n duffe auto vragen.
het is natuurlijk gelul om een een merk , ook al is het lada meteen af te kraken , dje kunt natuurlijk ook afwachten wat het gaat wworden maar ja dat schijnt er voor sommige mensen niet in te zitten JAMMER p.s. ik ben géén lada fan maar dit is wel heel kinderachtig

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).