Ferrari FXX

Auteur: , 5 Reacties

Ferrari heeft voor haar meest "toegewijde en gepassioneerde clientèle" een innovatief en technisch samenwerkingsprogramma ontwikkeld rond het FXX prototype. De FXX is de meest geavanceerde GT die ooit in Maranello werd ontworpen en zal trouwe relaties van Ferrari transformeren in echte testrijders... De overvloed aan data en ervaringen die gedurende dit zeer speciale programma worden opgedaan is erg belangrijk voor Ferrari. Zo wordt de feedback van deze niet-professionele relatie-testrijders vergeleken met en aangevuld door commentaren van onder andere Michael Schumacher en Rubens Barrichello.

Iedere trouwe relatie die zich opgeeft voor het FXX project, door één van de ongeveer 20 te produceren auto’s te kopen, gaat daadwerkelijk deel uitmaken van Team Ferrari. Daarbij worden de rijervaringen achter het stuur van de nieuwe auto nauwkeurig gevolgd door techneuten en specialisten van Ferrari.

Dus als je geld teveel hebt kun je je inkopen bij Ferrari.. als testrijder! Geef mij maar gewoon die F430 Challenge en ik rij mn eigen testrondjes wel ;)

De FXX (diverse sites noemen het een soort super-Enzo) wordt overigens aangedreven door een imposante 6.262cc V12 krachtbron die er ruim 800pk bij 8.500 tpm uit weet te persen. De versnellingsbak is het resultaat van de opgedane ervaringen in de Formule 1 en zorgt voor schakeltijden die onder de 100 milliseconden liggen!



5 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
wat een stilte
Heftig. Alleen jammer dat hij niet op de openbare weg mag.
waarom mag ie niet op de openbare weg?
Omdat ie geen achterlichten heeft, omdat ie te luid is,…
En omdat Ferrari dat niet wil, ze gebruiken het als testmodule en niet als straatauto, je zou het kunnen vergelijken met een rijdend lab.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).