Nieuwe EuroNCAP crashtest resultaten

Auteur: , 1 Reactie

EuroNCAP heeft 13 nieuwe auto’s getest op botsveiligheid. Maar liefst zeven auto’s kregen de maximale waardering van 5 sterren. De Peugeot 1007 haalde daarbij een score van 100% voor de frontale crashtest. Daarmee werd de 1007 de beste in de klasse van de compacte auto’s. De Mercedes A-klasse haalde de hoogste score in de compacte middenklasse te halen.
Recent wordt er meer aandacht gegeven aan voetgangersveiligheid. Voorlopig zijn alleen bemoedigende resultaten door de Suzuki Swift en Honda FR-V gehaald, beide haalden hiervoor drie sterren.

De Fiat Stilo is al vier jaar op de markt en de geruchten over een opvolger in 2006 circuleren al, maar de Fiat Stilo is nu ook getest. De Stilo haalde een score van vier sterren. Wat mij verder opviel is dat bij een frontale aanrijding de zijairbags van de BMW 3-serie worden geactiveerd. De reden daarvan is voor mij onduidelijk.

Bekijk de laatste resultaten op de site van EuroNCAP.1 reactie

This site is a lot of fun very well designed.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).