Lamborghini Gallardo Pitón

Auteur: , 2 Reacties

Op basis van de Lamborghini Concept S zal er een speciale editie van de Gallardo in productie gaan, erg leuk natuurlijk als je er eentje kan veroorloven... en als je er eentje krijgt. De wagen zal namelijk maar in een beperkte oplage verkrijgbaar zijn. De naam van de nieuwe Lambo is de Lamborghini Gallardo Pitón.De kleurcombinatie is opmerkelijk te noemen, de Pitón is namelijk leverbaar in Grigio Proteus (antracietgrijs), Verde Ithaca (groen), Arancio Borealis (oranje), Grigio Altair (zilvergrijs), Balloon White (wit) en Giallo Midas (geel), die stuk voor stuk zijn voorzien van buitenspiegels, dak, motorkap, achterspoiler en voor- en achtergrille in zwart. Van de Pitòn worden 250 stuks gebouwd waarvan er 93 zijn toegewezen aan de VS.

De Piton heeft een vermogen van 522 pk, waar de normale Gallardo het brengt tot 500 pk. De topsnelheid van de Pitòn ligt op 318 km/u en de normale versie houdt op bij 305 km/u. De sprint van 0 naar 100 gaat in 3,8 seconden; 0,4 seconden sneller dan de standaard Gallardo! De prijs ligt 10% hoger dan die van de gewone Gallardo, wat het totaalplaatje op ongeveer € 230.000,- brengt (bron oa: autotelegraaf.nl).

De Pitón zal niet de geplande Gallardo roadster vervangen. Dat krijgt dus nog een vervolg… De Pitón komt overigens wel met wat extra’s die de gewone Lamborghini Gallardo niet heeft. Zo is de wagen uitgerust met een achteruitrijcamera op de achterspoiler. Het beeld wordt op het 16:9-multimediascreen weergeven!

Update: uitgebreid artikel op italiaspeed.com.2 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
De Pitón en Concept S zijn twee totaal verschillende Limited Editions.
Lmaborghini is een mooie wagen. Vooral de Gallardo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).