Einde productie Renault Clio V6 Sport

Auteur: , 2 Reacties

Met de nieuwe Renault Clio loopt de productie van de Clio Sport ten einde. Volgende maand rolt bij de Renault Sport Alpine fabriek in Frankrijk het laatste Clio V6 exemplaar van de band. Eigenschappen van deze driftkikker: sprinten doet ie in 5,8 seconden naar de 100 km/h, de topsnelheid is 245 km/h (255pk). In totaal zijn er meer dan duizend stuks van deze wagen gemaakt. De productie lag op 2 per dag.


Een opvolger staat nog niet gepland. Er zou bij Renault wel sprake zijn van de terugkeer van een tweepersoons sportauto met absolute klassiekerstatus, zoals de 5 Turbo van vroeger. Ook gaan er geruchten dat Renault, met het huidige F1 succes, andere speciale modellen voor de Sport-afdeling aan het plannen is.2 reacties

jammer…wanneer komt die nieuwe v6?
Hier kan een M3 zich niet mee meten ?!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).