Top 10 van auto-achtervolgingen in films

Auteur: , 8 Reacties

Hagerty Insurance, een verzekeraar van oa oldtimers, heeft een enquete gedaan onder haar klanten en vroeg de 10 beste achtervolgingen aller-tijden te noemen die in films voorkomen. Bovenaan staat “Bullitt”, waarin de Mustang van politieman Steve McQueen’s centraal staat (40% van de stemmen!). Op nummer 2 staat de remake van “Gone in 60 Seconds”. Mijn persoonlijke favoriet, Ronin, komt pas ter sprake op nummer 7! Schande, met die BMW M5 en Audi S8 dwars door Parijs is toch echt een onmisbare scene!

Andere aanwezigen in de top 10 zijn ”Smokey and the Bandit”, “The French Connection”, “The Blues Brothers”, “Vanishing Point”, “The Italian Job” (remake) en als laatste “The Fast and Furious”.

We vragen ons af waarom Terminator 2 niet in het rijtje staat, de T1000 vs die truck was toch echt te cool! En wat dacht je van The Cannonball Run? Zo’n film mag niet ontbreken.

De Mustang van Steve McQueen stond overigens laatst op nr 2 van een ander onderzoek: de meest populaire TV- en filmauto. General Lee bleek toen favoriet.8 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ook Ronin staat wat mij betreft op één, maar toch even een erratum: Ronin heeft twee achtervolgingsscènes: één in Nice met de Audi S8, een Citroën XM, een MB 450 SEL 6.9 en een partijtje oude Peugeot zesnulvijven. De tweede speelt zich in Parijs af met de BMW M5 en een Peugeot 406 V6.
Hmm, is dat zo? Scherp, dan haal ik Parijs en Nice inderdaad door elkaar…
damn, tijd om Ronin weer eens te zien!
Eerder komisch maar daarom niet minder leuk : ‘Taxi’, ‘Gumball rally’ en de openingscene van ‘Cannonball run’ met de zwarte Lambo.
Cannonball is inderdaad een klassieker! (en die chicks ook)
de openingsscene, met die muziek eronder en het geluid van die lambo, instant classic!
De achtervolging op de snelweg in Matrix Reloaded! super!
Vergeet ‘Getaway In Stockholm’ niet. Niet echt een film, maar toch mooi om te zien. (NSX, Corvette, Supra,…)
Vergeet, niet de transporter 1 en 2 de BMW 7 serie en deel 2 de Audi A8 leuke scéne’s
Ik wil niet lullig doen, maar volgens mij telik er maar 9 in een top 10, raar raar hoe zit dit.

Groetjes Pieter

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).