Mercedes R350, de nieuwe R-Klasse!

Auteur: , 9 Reacties


Mercedes lijkt drukker met modellen te lanceren dan dat ze die verkopen. Gisteren zagen we nog een spyshot van de X-klasse en daarvoor hadden we onder andere al de nieuwe C-klasse, de A-klasse turbo, een Mercedes SLT en misschien komt er ook wel een Mercedes CLE! Er is nu ook meer info over de te verwachten R-klasse; het Engelse AutoExpress heeft een preview van de Mercedes R350.

Het feit dat Mercedes met zoveel nieuwe modellen komt is ook hun kracht, zo schrijft autoexpress.co.uk. De afgelopen jaren hebben ze met de A-Klasse, de B-Klasse, de offroad M-Klasse en een vierdeurs coupé (CLS) een sterke troef in handen gehad. De één meer succesvol dan de ander maar altijd vernieuwend!

De R-Klasse, die ergens in 2006 te koop zal zijn, is het volgende model van de Duitsers. Een luxe stationwagen met vergelijkbare maten als de S-Klasse, hiermee krijgen de goed verdienende kopers meer ruimte zonder dat ze het een “SUV” hoeven te noemen. Want dat is natuurlijk not done… The next big thing is namelijk een kruising tussen een SUV en een MPV, zelfs Opel denkt hier een graantje mee te kunnen pikken.

De Mercedes R350 heeft een 272pk 3.5-liter V6 met zeven versnellingen; de 7g-TRONIC automaat. Onderaan de wagen ligt het chassis van de nieuwe M-Klasse off-roader. De R350 zal vierwiel aandrijving hebben, uiteraard met tractie en stabiliteitscontrole.

Een aantal afbeeldingen kun je hier bekijken.9 reacties

Aargh!
Sorry hoor,ik vindt em een potje lelijk.
Bekijk hem eens van de zijkant…
Geen mooi ontwerp.
Maar dat is dus mijn mening.
Ik vindt het geheel een rommeltje.
Optisch gezien dan.
Ik ben het met je eens Jan (tje Smit). Mercedes zou toch in staat moeten zijn om wat mooier modellen te lanceren… lijkt wel of we back-to-the-80’s gaan…
Knap!… voor een lijkwagen.
idd geen mooi model, de voorkant past ook optisch gezien niet bij de rest van het modellen gamma. als je de neus van de m,s,b,a- klasse ziet.
Hmm, op de site van autoweek staat sinds vandaag ook een rij-impressie van de Mercedes R-Klasse, de R500: http://www.autoweek.nl/newsdisp.php?cache=no&ID=3844
Tja, wat zal ik hierop zeggen…. Mercedes once again proves to not have any clue of the concept; BEAUTY and SPEED can be COMBINED.
Ik vraag me af of iemand die hierop gereageerd heeft erin gereden heeft of uberhaupt in het echt gezien heb.. Je bent in ieder geval de koning te rijk in deze auto, hij rijdt supeR.. en in het echt ziet hij er een stukje anders uit omdat je dan pas ziet hoe breed deze bak is..
In het echt ziet de auto er idd anders uit….. nog lelijker dan op de foto’s. Het enige dat ontbreekt zijn de zwarte lak, de vlaggetjes op de voorspatborden en de gordijnen achterin……… en dan is het een perfecte lijkwagen! Ik heb er niet in gereden maar voel de behoefte eigenlijk ook niet.
Idd Wooody!
Ik zag hem op een plaatje ik dacht van wat gaat ie nou kopen!
en ik zag hem in het echt en het is echt een super bak .. op een plaatje komt ie niet tot ze recht! maar in het echt is het een super mooie bak! je hebt genoeg ruimte en hij blaast hem wel door!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).