Project 1221 update: 1500pk!

Auteur: , 5 Reacties

Er komt steeds iets meer informatie vrij over de concept car van Project 1221. Nu is bekend geworden dat de sportwagen geen 1000pk zal uithoesten, maar men richt zich op een turbo uitstoot van 1500pk! Er werd al gespoken over een aantal paardenkrachten dat viercijferig zou zijn, iedereen dacht natuurlijk 1000 (of maximaal 1221) maar dat getal lijkt nu nog wat hoger te liggen...


Lijkt me nog een leuke uitdaging om een wagen met 1500pk aan de grond te houden maar ik neem aan dat ze weten waar ze over praten! Het bedrijf zegt namelijk een turboshaft te gebruiken, en niet een jetmotor. De enorme output zal worden aangewend om luchtstroom onder de auto te krijgen. De tractie zou daardoor verbeteren en voor minder downforce zorgen bij lage en middelgrote snelheden, using “ground effect”…

Lees het volledige artikel op pistonheads.com (via autoblog.com).5 reacties

Autoweek.nl komt wat later met de specs, vandaag was een artikel te lezen over de MF1 van ex-F1 ingenieur Mauro Forghieri:

“Officiële foto´s of tekeningen van het ontwerp zijn nog niet vrijgegeven, maar Forghieri belooft dat de auto er zal uitzien als een tweezits sportauto. Binnenin is echter plek voor drie personen. Twee personen vinden een plek voorin en achterin is nog eens plek voor een volwassene. De gasturbinemotor zal in het midden van de auto worden geplaatst.
Volgens zijn makers zal de MF1 1.500 pk leveren en een topsnelheid halen van 430 km/u. Nóg meer dus, dan de Bugatti Veyron. Als optie willen de mensen van Project 1221 de auto met pantsering gaan leveren. Wie de auto vóór 1 oktober bestelt, kan de MF1 kopen voor 575.000 euro exclusief belastingen. Daarna stijgt de prijs naar 675.000 euro. In 2008 moet de levering van de eerste auto´s van Project 1221 van start gaan.”
A. van der Brug
Waar gaat dit eindigen (de race om de snelste auto)? In de boom? Die kans maak je namelijk wel, lijkt mij zo. 1.500 pk!! Da’s toch geschift. Oke, ik ben ook dol op snelle auto’s (al heb ik helaas geen Ferrari) maar er zijn toch wel grenzen. Veiligheid op de wegen zal hier niet echt op vooruit gaan.
Project 1221 update: het geld is bijna op?…

Sinds 2001 is men al bezig met Project 1221 maar er is tot nu toe weinig duidelijkheid geweest. Het zou eerst gaan om een supercar met gasturbinemotor, 1500 pk en een topsnelheid van 430 km/u. Nu laat men weten dat de turbinemotor wellicht iets te ambi…
Hoe zit het met dit project? Loopt het nog?
San Sebastiano
Belandde net touvallig op hun website, maar het dreigt nu inderdaad de langste 1 april grap ever te worden…

Ze gaan namelijk nu ook luxueuze ‘dingen’ verkopen met een link naar paarden, oud geld en landerijen.. Waar hebben we dat eerder gehoord (Bugatti Veyron Hermès anyone..)

http://www.project1221.com/Domain_1221.html

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).