De energiebron van de toekomst

Auteur: , 8 Reacties

Na alle discussies over waterstof, hybride voertuigen, biodiesel en elektrisch oplaadbare auto's geeft Djivy een samenvatting over de alternatieve brandstoffen die er nu voorhanden zijn. Volgens het laatste doemscenario zal namelijk de brandstof op planeet aarde rond 2030 niet veel meer voorstellen en ieder octaantransport onmogelijk maken... Geen wonder dus dat er naarstig gezocht wordt naar een alternatief voor fossiele brandstoffen.


Als voorbeeld wordt de Venturi Fetish besproken, een sportwagen die aantoont dat milieuvriendelijkheid niet noodzakelijk saai hoeft te zijn. Want alhoewel we het allemaal wel eens zijn over meer aandacht voor het milieu (en benzineprijzen), moeten we toch eerst een vergelijkbare manier vinden om de liefde voor paardekrachten, hoge toerentallen en een flinke acceleratie te doen opleven… Volgens het artikel op djivy.be maken factoren als de totale afwezigheid van uitlaatgassen en de alom vertegenwoordigde aanwezigheid van elektriciteit de elektromotor tot een haalbaar eindstation in de zoektocht naar duurzame brandstofalternatieven. Zelf denk ik dat biobrandstof toch ook een goede kans maakt!8 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Ja, Venturi Fetish toont inderdaad aan dat het design van milieuvriendelijke wagens niet saai moet zijn, maar hij kost wel $660000. Als je een goedkopere milieuvriendelijke wagen wilt heb je de… toyota Prius. Maar wat heeft deze hybride wagen toch een oerlelijk design.
Ik weet dat niet echt populair is om te zeggen, maar ik vindt die Prius helemaal niet zo lelijk. Tuurlijk het is zeker niet de mooiste auto die er bestaat, maar als we het over lelijke auto’s hebben denk ik eerder aan:

Rio – http://www.kia.nl/nl/index_modellen.html?simple=&cat=newrio
Carens – http://www.kia.nl/nl/index_modellen.html?simple=&cat=newcarens
Sir Smokalot
Je vergeet de wagon R+! En natuurlijk seat’s grootste misser ooit: de nieuwe Toledo (bij voorkeur die bicolor-versie *yuk*)
Ik ben eigenlijk een seat fan, maar met de toledo moet ik je helemaal gelijk geven!
als de nieuwe toledo nou ook hybride was dan kwamen ze er misschien nog mee weg, zoals toyota met de prius. Nu is het gewoon een multipla sport.. en dan hou ik me in

BTW, die venturi is vet!
Hehe, Multipla Sport… laat Fiat het maar horen, je brengt ze misschien nog ideeen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).