Vrouwen zijn uitstekende autoverkopers

Auteur: , 13 Reacties

Vrouwen zijn hartstikke goede autoverkopers en doen niet onder voor hun mannelijke collega's. Dat is de uitkomst van een enquête onder occasionhandelaars van Autoroute.nl. Driekwart van de 500 ondervraagde handelaars vindt vrouwen 'geschikt' als autoverkoper. Er zouden zelfs 60 procent meer vrouwen in het vak zitten dan tien jaar geleden. Hans Kraaijeveld, directeur van Autoroute.nl meent dat de emancipatie is ook hier goed zichtbaar is...

Vrouwen zijn volgens Kraaijeveld ‘communicatief zelfs wat sterker’ dan mannen omdat ze beter luisteren naar de klant. Hij geeft toe dat de uitslag van zijn onderzoek niet meer dan logisch is. Dames die een bolide aan willen schaffen worden waarschijnlijk erg graag geholpen door een vrouwelijke verkoopster. Uit andere onderzoeken blijkt namelijk dat zij door mannelijke handelaren nog steeds niet serieus worden genomen.

Lees meer op: AD.nl (registratie vereist)13 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
ahum… sorry hoor, maar dit is nieuws…? Kop op zeg, het is toch al veel langer bekend (en ook door onderzoek aangetoond) dat vrouwen in adviserende beroepen een hogere conversie behalen dan de mannen.
Sir Smokalot
Mocht er iemand zijn die het wel een hol interessert: haal dan een paswoord via bugmenot, en je kan zo het artikel lezen.
Jahoor, gaan we het nu weer hier over hebben??

Dit is toch al eeuwen bekend.

Groetjessss,
Nicklien
komkommertijd misschien? waarschijnlijk wilde autoroute gewoon wat aandacht, zo’n onderzoekje is daar altijd goed voor. Heb het in ieder geval in veel media voorbij zien komen afgelopen dagen!
Vraag me trouwens af of iemand hier ooit een auto heeft gekocht bij een vrouw??
Sir Smokalot
Ja ik!
En dat was wel zo leuk, want het was niet echt een zakenvrouw; dus de auto voor een zacht prijsje op de kop getikt :).
Prima bakkie, heb er nog steeds erg veel lol van (hoewel die wel wat verstoord wordt door de capriolen van mij monteur….)!
Een vriendin van mij is zelfs zeer bedreven in het verkopen van complete wagenparken: fleetsales. Binnen dit middelgrote dealerbedrijf heeft zij de hoogste verkoopaantallen en overtreft dus haar mannelijke collega’s.
Laat de vrouwen al die auto’s dan maar verkopen en de mannen er toch vooral in rijden, dan vind ik alles best. (devil)
Uitzonderingen op beide uitspraken nagelaten, ben ik het hierop eens met je, Nick.

Nu terug naar het nieuws van de straat, ;-)
Word up! ;-)
het maakt het werken ook een stuk prettiger.
oh oh, hebben we weer niets beters te doen?!
Ik geil op vrouwen met verstand over auto’s.
Beste K, verstand over of verstand van…..

Als je maar je best doet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).