Nieuw record Porsche op Nurburgring

Auteur: , 13 Reacties


Na de recordtijd van de Donkervoort in een D8 270 RS, die er in slaagde om een Porsche GT te vlug af te zijn, lijkt het nu dat een andere Porsche de titel 'King of the Ring' te pakken heeft. De Porsche 996 GT2 die is getuned door EDO competition heeft de rondetijd op 7 minuten, 15 seconden en 63 honderdsten getimed. Dit is door de ambtenaren van het traject Nurburgring Nordschleife vastgelegd. De GT2 van EDO is een 3.6 Liter met 612pk en 785 Nm, optrekken naar de 100 doet ie in 3,5 seconde, van 0 tot 200 gaat in 9,5 seconde en van 0 tot 300 in 22,5 seconde! Je gelooft het niet? Er is een video beschikbaar...


Porsche GT2 achterkantHet filmpje van de topprestatie kun je hier bekijken (via leblogauto.com).

Er zijn trouwens meer merken die een poging willen doen om het record in handen te krijgen, eerder claimde Radical al de snelste tijd te hebben.13 reacties

waar serveer jij dan?
Heb het filmpje gezien, kan alleen maar zeggen: WOW!

Zou graag zo kunnen rijden. Misschien toch maar een race cursus doen. :-)
Uh, eerder tig cursussen doen en kilometers gaan knagen op die ring voor ervaring.

Hoe dan ook onbeschrijfelijk kick en respect als je zo kunt rijden.
Respect inderdaad! Het lijkt wel alsof die andere wagens (en motoren) gewoon stilstaan, die GT2 gaat er echt met een noodgang langsheen!
Sir Smokalot
Absoluut, maar wat wil je ook met meer dan 600 paarden tot je beschikking.
Dit is waarschijnlijk een van de “ring addicts”, die een jaarabonnement heeft (en daarnaast waarschijnlijk nog tonnen andere circuitervaring). Dat soort gasten kent echt elke bocht en elk stukje ring dat er is.
Ik ken een fantiek motorrijder die de ring met zijn R1 in 8 minuut 15 heeft gedaan. Daar kan ik maar 2 dingen op zeggen: R-E-S-T-E-C-P-, en “Clarkson, eat your heart out!”
Waar kan je het filmpje zien.
Ben de 1st keer op deze site.Wel mooie verslagen op jullie site, misschien iets voor Blik op de Weg.
De EDO mannen zijn vaak op de Ring te vinden, maar maken zich niet erg populair. Het filmpje lijkt te zijn opgenomen tijdens de Touristen Fahrt. Op dat moment is de Ring gewoon openbare weg en gelden de normale verkeersregels. Rechts inhalen is dus niet de bedoeling en eigenlijk ook not done. Overigens de Donkervoort schijnt dezelfde dag zijn rondje te hebben gereden, maar door drukte niet een optimaal rondje te kunnen hebben gedraaid. De Donkie zou in principe sneller moeten zijn dan de EDO Porsche, maar dat moet dus nog wel eens in een rondje worden aangetoond.

Overigens spreken we hier over straatauto’s en ook daar wordt bij deze EDO Porsche nogal aan getwijfeld. Het lijkt er op dat het een tot straatauto omgebouwde racer is.
ride toe de first dimension
zalig
kweet nie wie hier naar topgear kijkt maart daar zijn ze al
twee keer op dat circuit gaan rijden
dat is echt ziekelijk snel mijn vrienden
Donkervoort heeft het record weer terug. Lang leve die verdammte Höllander
ik was vorige weeek in deze auto hahahaha :P

hij is echt te gek :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).