Shell wil auto’s op houtresten en plantenafval laten rijden

Auteur: , Geen reacties

Hoewel je het misschien niet direct van Olie- en gasconcern Shell zou verwachten, heeft het bedrijf een eerste concrete stap gezet om auto's in de toekomst op houtresten en plantenafval te laten rijden. Shell snapt kennelijk ook wel dat de wereld druk op zoek is naar alternatieven voor olie en gas, de zogeheten tweede generatie biobrandstoffen. Hiertoe heeft de onderneming een minderheidsbelang gekocht in het Duitse Choren...

Het Duitse Choren bouwt in Freiburg een fabriek waarin voor het eerst dergelijke biomassa in benzine wordt omgezet. Het belang dat Shell neemt is kleiner dan 25 procent. Lees meer op zibb.nl.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).