Volkswagen Passat Coupé officieel

Auteur: , 7 Reacties

De chief executive van Volkswagen, Wolfgang Bernhard, heeft bevestigd dat de Volkswagen Coupé het groene licht heeft gekregen tijdens een dealerconferentie in Amerika. De verkopers schijnen zelfs top-secret beelden gezien van het nieuwe model, dat tussen de Passat en Phaeton in zal zitten. De nieuwkomer zal worden aangeboden met diverse motoren waaronder de 2.0 FSI motor van de Golf GTI, een 3.0-liter TDI diesel en een topmodel met V6.

De sportieve Volkswagen zal gebouwd worden op het Passat platform en zal aan de buitenkant doen denken aan de Concept C convertible, maar zal vier deuren hebben zoals de Mercedes CLS (bron: autoexpress.co.uk).

Mcoht je goede herinneringen hebben aan de VW Scirocco Coupe (ongeveer 30 jaar geleden) check dan scirocco.org voor een flink pakket nostalgie!

Update: weblog Jalopnik heeft een wedstrijd over hoe de vierdeurs coupe er komt uit te zien: week 1, week 2, week 3.7 reacties

De nieuwe ‘coupé’ krijgt a la Mercedes CLS vier deuren.
Klopt, we hadden hier al eerder over geschreven:
http://www.autoblog.nl/archive/2005/04/09/passat_cls
http://www.autoblog.nl/archive/2005/03/29/vierdeurs_coupe_wordt_een_hype
Heb de tekst nog wat aangepast (het vorige plaatje van de VW Coupe had 2 deuren), thanks!
Hmmm, voor welke zal ik eens sparen, de CLS of de Passat… Moeilijk, moeilijk, moeilijk.
autliefhebber
Da’s toch niet moeilijk die keuze, zelfs een Passat met een vierdeurs coupe carrosserie blijft een Passat en een Mercedes blijft een Mercedes. Goed doorsparen dus!
jah mannen dat word sparen maar ik heb een vw en een merceses cls voor de deur staan
Zodra deze Passat verschijnt is het over, en is de CLS ook meteen een stuk minder;)

AMS heeft er deze week een special over: http://www.auto-motor-und-sport.de/sixcms/media.php/10/150.124976.jpg
De wagen moet rond 2008 verschijnen en komt met 4- en 6-cilinder versies. Basisversie is een 1.4 TFSI met 170 pk. Topversie is waarschijnlijk een 3.6 VR6 met 280pk…
De impressie zie je hier: http://www.auto-motor-und-sport.de/sixcms/media.php/20/passat355.jpg
Mercedes stelt niets meer voor. De design en de afwerking laat te wensen over. Ze beseffen dat nu en dat wordt tijd. En qua betrouwbaarheid is volkswagen dan ook weer geen goede referentie. Kees, ik hoop dat je toch altijd één van de twee uit de garage kunt houden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).