Jaguar XK officiele foto’s

Auteur: , 3 Reacties


De Italiaanse krant Repubblica heeft afbeeldingen van de nieuwe Jaguar XK en it looks good! Er was al eerder een spyshot maar de uiteindelijke officiële foto's zijn toch altijd even lekker om te zien. Het design van de nieuwe Jag kenden we trouwens al van het "Advanced Lightweight Coupé" model.

Een paar specs: zestrapsautomaat, bijna 300pk en de nieuwe XK is een stuk lichter; 1.595 kg in tegenstelling tot de 1,685 kg van het oude model. De topsnelheid is 250 km/h (electronisch begrensd) en de wagen gaat van 0-100 km/h in 6,2 seconden (via autoblog.it).3 reacties

Sir Smokalot
Mooi mooi mooi. De Britten flikken het wel de laatste tijd, die Aston Martins zijn ook niet voor de poes!
Het werd trouwens wel tijd voor een update, de vorige XK stamt nog ergens uit de jaren ’90, of niet?
De vorige Jaguar XK stamt uit 1996,
kort na bovenstaand artikel komt autotelegraaf ook met de primeur zie ik nu (het mocht zeker pas op vrijdag bekend worden): http://autotelegraaf.nl/vanonzeredactie/?id=37540
Er staat dat er in ieder geval een Convertible, een XKR en een nog snellere versie van de XKR zal komen… Voorjaar 2006 staan de eerste twee types in de vaderlandse showrooms, de Coupé en Convertible. Beide debuteren met een 300 pk sterke 4.2 V8-motor, maar er staan meer achtpitters op stapel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).