BMW meest gezochte automerk op Marktplaats

Auteur: , 2 Reacties

BMW is in juli het meest gezochte automerk op Marktplaats, gevolgd door Honda en... DAF! Dit is te lezen in Automobiel Management nr. 14. Het branchevreemde Marktplaats.nl lijkt namelijk een geduchte concurrent te worden voor grote internetsites zoals Auto Trader, AutoTrack en AutoTelegraaf. Van de toptien merken staan er 3.180 auto's op Marktplaats, op AutoTrader staan er 8.688.

Op Marktplaats (onderdeel van eBay) stonden vorig jaar 730.000 auto’s te koop. Er worden daar 42.500 auto’s per maand te koop gezet. Deze sectie trekt de meeste bezoekers. De gemiddelde prijs per auto lag rond de 4.700 euro, waardoor de totale waarde van aangeboden auto’s 3,4 miljard euro bedraagt. Rond de 50% wordt verkocht, schat Marktplaats, waardoor de omzet 1,7 miljard euro bedraagt. Ter vergelijking: de grootste autosite, AutoTrack, heeft een omzet van 2,2 miljard! Dat zijn leuke bedragen, iemand hier een duidelijke voorkeur voor een online aanbieder van occasions?

De meest aangeboden auto in juli 2005 was Volkswagen met 7.000 stuks (op Marktplaats), net als op AutoTrader (via marketingfacts.nl).2 reacties

marktplaats is dus een verzamelplek voor truckers (DAF) en kampers (BMW), vreemde doelgroep.. vandaar dat ze achterlopen op bezoekers
en volkswagen is een burgerbak, zeker allemaal golfjes
wat kampers kijk is naar je eigen dat zijn ook mensen van vlees en bloed

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).